RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Путін зателефонував прем'єру Італії: шантажував зерном і дешевим газом

Президент РФ Володимир Путін зателефонував прем'єру Італії Маріо Драгі з пропозицією поставити на світовий ринок продукти в обмін на зняття санкцій із РФ, накладених на неї за агресію проти України.

Про це повідомляє прес-служба Кремля.

Путін традиційно збрехав про налагодження "мирного життя" в окупованих містах України і поскаржився Драгі на Київ, який не хоче йти на поступки агресору.

Бункерний доглядач запевняв співрозмовника в тому, що Росія відкриває гуманітарні коридори для виходу цивільних суден із портів Азовського та Чорного морів, а українська сторона нібито цьому перешкоджає. При тому, що саме російський флот блокує українські порти та вільне судноплавство у Чорному морі та на Азові.

Путін відверто почав шантажувати решту світу заявами, що Росія готова зробити свій внесок у подолання продовольчої кризи за рахунок експорту зерна та добрив за умови зняття санкцій.

А щоб підкупити переговорника, він заявив, що країна-бензоколонка готова безперебійно постачати до Італії газ за фіксованими (читай – за низькими) цінами.

Нагадаємо, окупанти заблокували українські порти, звідки йшли поставки зерна на світові ринки. Через це у світі назріває продовольча криза, однак намагається перекласти на Україну відповідальність за ситуацію.