RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Бояться вступу до НАТО? Росія випробувала крилату ракету біля Фінляндії та Швеції

Росія відзвітувала про успішне випробування крилатої ракети "Циркон", яка вразила ціль біля Фінляндії та Швеції, які планують вступити до НАТО.

Про це повідомляє Міністерство оборони РФ.

За даними відомства, крилата ракета "Циркон" успішно вразила морську ціль в 1000 кілометрах у Білому морі - неподалік Фінляндії та Швеції, які найближчим часом розраховують стати новими членами Північноатлантичного Альянсу.

Повідомляється, що запуск було здійснено з фрегату "Адмірал Флоту Радянського Союзу Горшков" із акваторії Баренцевого моря.

"28 травня фрегат проекту 22350 "Адмірал флоту Радянського Союзу Горшков" з акваторії Баренцева моря виконав запуск гіперзвукової крилатої ракети "Циркон" по морській мішенній позиції, що знаходиться в Білому морі", - заявили в Міноборони і додали, що запуск ракет відбувався в рамках випробування нових видів озброєння.


Раніше ми розповідали, що 18 травня Швеція та Фінляндія офіційно подали заявки на вступ до НАТО. У Кремлі повідомляли, що занепокоєні можливим розширенням Північноатлантичного Альянсу і пообіцяли стежити за ситуацією, щоб не виникало жодних ризиків для безпеки Росії.