RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

День пророка Іллі: традиції та сильні молитви про допомогу та здоров'я

2 серпня християни східного обряду вшановують пам'ять пророка Іллі, який вважається покровителем родючості. Також до нього звертаються із молитвами про мирне небо над головою.

“Апостроф” розповідає про традиції святкування Дня Іллі та публікує молитви про здоров'я та допомогу.

Традиції святкування Дня Іллі

Цього дня віруючі йдуть на службу до храму, де підносять молитви перед іконами Іллі про гарний урожай, сімейне щастя та мирне небо над головою. Останнє особливо актуальне у 2022 році.

Оскільки Ілля-пророк опікується сім'єю, 2 серпня – гарна дата для весілля.

Окрім того, цього дня заведено заготовляти фрукти та ягоди, збирати лікарські трави та чай, а також працювати на пасіці.

У пророка Іллі складні стосунки з водою та природними стихіями. За однією з прикмет, той, хто потрапив під дощ у цей день, може зцілитися від хвороб.

Водночас у День Іллі особливо побоюються грози. Вважається, що від блискавок потрібно сховатися в домі та читати молитви про захист перед іконою пророка.

За повір'ями, також не слід купатися в природних водоймах на Іллю та в наступні дні, оскільки вода стає каламутною та холодною.

Молитва Іллі-пророку про здоров'я

"Далеко за океаном острів стоїть, а на цьому острові Ілля Пророк з Ангелами сидить. Посланці Божі стріли пускають, від мене, раба Божого (ім'я), хвороби відганяють. Амінь".

Молитва про допомогу

"О, святий пророк Божий Ілля. Помолися за мене, раба Божого (ім'я), перед Господом Богом, щоб пробачив Він гріхи, які мною скоєні, і визволив мене від мук на землі та на суді страшному. Підношу молитву тобі та прошу про допомогу у справі всякій і в боротьбі з грішними спокусами. Допоможи знайти спокій, і захисти мене від зла і недоброзичливців. Поклоняюся я тобі та Царю Небесному, сподіваюся на допомогу твою. Амінь".

Раніше “Апостроф” опублікував церковний календар на серпень, де вказано найважливіші свята та дати постів.