RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Виїзд чоловіків, знятих з військового обліку: які документи потрібні для мобілізації

Під час загальної мобілізації та заборони на виїзд військовозобов'язаних чоловіків з країни, чоловіки, зняті з військового обліку, можуть виїхати за кордон, як і тимчасово непридатні до служби.

Таку інформацію розміщено на сайті Державної прикордонної служби.

Категорія осіб, яким дозволяється виїзд за межі України, визначено частиною першою статті 23 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію".

Виїзд дозволено:

  • особам, які в установленому порядку оформили інвалідність;
  • особам, знятим з військового обліку на підставі рішення ВЛК про непридатність до військової служби з виключенням з військового обліку

Чоловікам, які мають документи з територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) з відміткою/записом "знятий з військового обліку" (дана позначка/запис не підтверджує ані інвалідність, ані непридатність до військової служби у воєнний час за станом здоров'я) рекомендують звернутися до ТЦК та СП.

Обмежено придатні до служби у воєнний час не можуть перетинати кордон.

"Остаточне рішення прийматиметься у пункті пропуску представниками Державної прикордонної служби України за результатами вивчення всіх документів та з'ясування всіх обставин та фактів", - наголосили у Держприкордонслужбі.

Раніше "Апостроф" розповідав, кому з українців і на який термін дозволено виїзд із країни.