RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Новий удар ворога по Дніпру: перші подробиці, фото та відео

У четвер, 29 вересня, окупанти завдали чергового удару по Дніпру, при цьому сигнал сповіщення повітряної тривоги не спрацював. Перша ракета прилетіла в місто о 22:34, наступна – через три хвилини.

Заступник керівника Офісу президента України Кирило Тимошенко підтвердив, що були два прильоти ворожих ракет, постраждали цивільні об'єкти.

"На місці працюють екстрені служби. Ставтесь відповідально до сигналів повітряної тривоги! Ворог безжальний", - додав він.

Після обстрілів у помешканнях людей вибило вікна, пішли тріщини та обсипається стеля.

Голова профспілки автомобілістів та автоперевізників Дніпра Михайло Тонконогий повідомив, що окупанти влучили в автопарк, який обслуговував десяток міських маршрутів.

"Фірма Ігрек - фсе. 29, 31, 73, 87а, 91, 101а, 146а/б, 106, 107 та інші, що вони обслуговували - на завтра можете дуже не чекати", - написав він і виклав відео пожежі на підприємстві.

Відомо, що вибухи настільки потужні, що у квартирах вибивало металопластикові вікна, а в деяких у центрі міста рознесло пів житла.

Мер Дніпра Борис Філатов закликав городян поки не покидати укриття і просить дочекатися офіційних пояснень від військової адміністрації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Важкі і "тупі": якими ракетами окупанти завдали удару по Дніпру

Дехто про всяк випадок заміряв рівень радіації у місті, він виявився в межах норми.

Судячи з потужності вибуху, окупанти знову застосували протикорабельні ракети Х-22, які мають застосовуватись проти авіаносців та інших великих військово-морських суден.

Нагадаємо, в ніч на 29 вересня окупанти обстріляли Дніпро, загинули четверо людей , у тому числі діти 8 та 12 років. На місці приватного будинку, де вони жили, залишилася лійка глибиною до 8 метрів та діаметром до 20 метрів.