RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Росіяни намагаються прорватися на двох напрямках: зведення Генштабу ЗСУ

286 доба повномасштабної російсько-української війни: російські окупанти продовжують атакувати цивільну інфраструктуру й житлові будинки українців, тоді як Збройні Сили України потужно стримують росіян на Бахмутському й Авдіївському напрямках, попри чисельну перевагу ворога.

Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ станом на ранок 6 грудня.

Сили оборони України тримають оборону в Донецькій області: лише за добу вони відбили атаки окупаційно-терористичного війська РФ у районах населених пунктів Верхньокам’янське, Бахмут, Андріївка, Яковлівка, Соледар, Курдюмівка, Красногорівка.

Читайте також: Вітаємо із Днем Збройних сил України! Яскраві листівки

Водночас російські окупанти за минулу добу вчергове порушили норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни, випустивши по території України 70 ракет Х-101, Х-555, Х-22, Х-59, Х-31 П та "Калібр". Однак сили української ППО збили понад 60 ворожих ракет.

Ті російські ракети, які все ж долетіли до цілі, уразили житлові будинки та об’єкти критичної інфраструктури Вінницької, Київської, Миколаївської, Одеської та інших областей.

Крім того, ворог ще й вдавався до 17 авіаційних ударів та 38 обстрілів з РСЗВ.

На Сіверському напрямку російські окупанти здійснили обстріли з мінометів та ствольної артилерії населених пунктів Сеньківка, Соснівка Чергігівської області та Гомелівське, Манухівка, Олександрівка, Славгород Сумської області.

На Слобожанському напрямку росіяни утримують свої війська у прикордонних районах Бєлгородської області. Обстріли з танків, мінометів, ствольної артилерії зафіксовані в районах населених пунктів Волохівка, Вільхуватка, Дворічна, Красне, Огірцеве, Стариця, Стрілеча, Тернова Харківської області.

На Куп’янському та Лиманському напрямках ворог обороняється. Здійснив обстріли з танків, мінометів та ствольної артилерії районів населених пунктів Берестове, Кислівка, Котлярівка, Табаївка, Піщане, Крохмальне Харківської області; Новоселівське, Стельмахівка Луганської області та Макіївка, Невське, Терни на Донеччині. Задіяв армійську авіацію для ударів у районі населеного пункту Котлярівка.

На Бахмутському та Авдіїівському напрямках російське окупаційне військо зосереджене на веденні наступальних дій. Окупанти намагаються покращити тактичне положення. За добу ворог обстріляв з танків та всього спектру артилерії 20 населених пунктів, серед них Білогорівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Кліщіївка, Біла Гора, Дружба, Авдіївка, Первомайське, Невельське, Красногорівка, Мар’їнка, Новомихайлівка Донецької області. Також загарбники завдали ударів силами бойової авіації у районах населених пунктів Спірне, Кам’янка, Мар’їнка.

На Новопавлівському напрямку російські окупанти в обороні. Здійснють обстріли з артилерії різних типів районів населених пунктів Богоявленка, Вугледар та Пречистівка Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямку ворог веде оборонні дії, здійснюючи танкові та артилерійські обстріли районів понад 16 населених пунктів, що межують з лінією зіткнення, зокрема населених пунктів Времівка, Новопіль Донецької області, Ольгівське, Дорожнянка, Залізничне, Плавні Запорізької області; а також Золота Балка, Новосілка Херсонської області та міста Херсон.

"Авіація Сил оборони України протягом минулої доби завдала 15 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки а також 5 ударів по позиціях зенітно-ракетних комплексів противника. Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України за добу уразили 2 пункти управління, 8 районів зосередження особового складу та важливий об’єкт противника", - додали в Генштабі ЗСУ.

Раніше "Апостроф" повідомляв, як зима вплине на бойові дії у повномасштабній війні.