RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Розганяв російські наративи: СБУ затримала ректора Почаївської семінарії

Служба безпеки України продовжує перевірки об'єктів УПЦ Московського патріархату – минулого разу "службу провели" у святинях Черкаської, Волинської та Херсонської областей, а 9 грудня стало відомо про винесення підозри ректору Почаївської духовної семінарії УПЦ (МП), який здійснював антиукраїнську діяльність.

Про це повідомляє СБУ у Telegram-каналі.

Зазначається, проти керівника Почаївської духовної семінарії було зібрано беззаперечні докази вини в антиукраїнській діяльності, а саме: поширення дописів за допомогою соцмереж, якими принижується національна честь та гідність українців, а також розпалювання релігійної ворожнечі та ненависті.

Читайте також: Страшний скандал в УПЦ МП: у Чернівецькій єпархії знайшли ноутбук із дитячим порно

"Щоб "розганяти" деструктивний контент, ректор установи використовував анонімний профіль у соцмережі Facebook, а для підготовки своїх "публікацій" користувався наративами російських пропагандистів", - йдеться у повідомленні.

Крім того, під час обшуків за місцем проживання фігуранта і в приміщеннях семінарії правоохоронці виявили літературу, яка повторювала "тези" Кремля щодо внутрішньої ситуації в Україні.

Служба безпеки повідомила архієпископу про підозру за ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України.

Раніше ми публікували кумедне фото з обшуків у храмах УПЦ МП з котиками.