RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Одеса та область залишилися без світла: до чого готуватися мешканцям

Ситуація з енергопостачанням в Одеській області - важка, але контрольована. Наразі тривають роботи з ліквідації наслідків атаки ворожими безпілотниками. На відновлювальні енергопостачання треба більше часу, ніж зазвичай.

Про це інформує Одеська міська рада у Telegram.

Читайте також: Блекаут в Одесі та області: де можна зігрітися, зарядитися, зняти гроші та отримати медичну допомогу

"Після вранішніх атак ворога по об’єктах енергетичної інфраструктури в Одеській області 10 грудня, енергетики ДТЕК та НЕК "Укренерго" подовжують відновлювати зруйновані енергооб’єкти. Без світла залишаються Одеса та майже вся область", - йдеться у повідомленні.

Генеральний директор ДТЕК Одеські електромережі Олександр Фоменко зазначив, що одразу після російських атак на об’єкти енергоінфраструктури, енергетики ДТЕК та НЕК "Укренерго" зробили все можливе, щоб світло з'явилося на об’єктах критичної інфрастуктури: у котельнях, водоканалах, лікарнях. Таким чином, Одещина не залишилася без опалення та води.

На Одещині цілодобово працює 206 бригад ДТЕК Одеські електромережі, щоб швидко усувати аварії та повертати електроенергію у будинки за графіками, щойно це стане можливим.

"За попередніми прогнозами, часу на відновлення енергооб’єктів в Одеській області знадобиться набагато більше, ніж в попередні рази після ворожих обстрілів. Після завершення відновлювальних робіт, енергетики ДТЕК Одеські електромережі зможуть розпочати вмикати світло на деякий час", - йдеться у повідомленні.

Заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко підтвердив, що наразі Одеса знеструмлена.

"Заживлено тільки об'єкти критичної інфраструктури: лікарні, пологові будинки, котельні та насосні станції. Ситуація залишається важкою, однак контрольованою. На відновлювальні роботи потрібно більше часу, ніж зазвичай", - написав він у Telegram.

Водночас Тимошенко наголосив, що в Одеській області працюють всі "Пункти незламності".

У свою чергу, НЕК "Укренерго" пояснює, що удари російських окупантів пошкодили частину магістральних високовольтних мереж та обладнання.

"Наразі ситуація в регіоні дуже складна. Ремонтні бригади НЕК "Укренерго" працюють над поданням електроживлення на об’єкти критичної інфраструктури: лікарні, водоканал, очисні споруди. Але відновлення електроживлення для побутових споживачів може зайняти більше часу через великий обсяг пошкоджень", - йдеться у повідомленні.

Громадський діяч, юрист-міжнародник Андрій Смолій на своєму каналі у Telegram зазначив, що повідомлення деяких ЗМІ про те, що електроенергії не буде два-три місяці - не відповідають дійсності.

"Мова йде про те що ремонтувати будуть два-три місяці. А це означає, що будуть графіки. Саме НЕ БУДЕ електрики на Одещині 2-3-4 дні", - наголосив він.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що мобільні оператори знайшли спосіб "боротьби" з блекаутами в Україні.