RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Маск надішле в Україну ще 10 тис. "Старлінків": з'явилися деталі угоди

Україна уклала угоду з корпорацією Space Exploration Technologies Corporation, згідно якої Ілон Маск, який допомагає країні від початку повномасштабного російського вторгнення, надасть іще тисячі додаткових супутників Starlink для протидії російським повітряним атакам.

Про це повідомляє Bloomberg.

Так, за словами Михайла Федорова, міністра цифрової трансформації, понад 10 000 пристроїв, які надають послуги Інтернет за допомогою супутників, будуть відправлені в Україну вже найближчими місяцями.

Читайте також: Російська рулетка: навіщо Маск підіграв Путіну

"SpaceX і Маск швидко реагують на проблеми і допомагають нам. Маск запевнив нас, що продовжуватиме підтримувати Україну. Коли у нас було ускладнення ситуації, я надіслав йому повідомлення того дня, і він миттєво відреагував і вже зробив деякі кроки. Він розуміє ситуацію", — сказав Федоров, додавши, що спілкувався з Маском безпосередньо.

Нагадаємо, Ілон Маск підтримував Україну від початку війни, надавши супутникові системи Starlink українським воїнам. Ті, у свою чергу відіграли важливу роль, адже ворожі війська спрямовували свої сили на знищення комунікації поміж військовими.

Проте у жовтні американський підприємець показав себе з іншого боку, заявивши про власний план "перемир'я" між Україною та Росією, запропонувавши повернути Крим РФ та надати Україні нейтральний статус.