RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Земля, випалена ворожим вогнем: який вигляд має Мар'їнка з висоти пташиного польоту - фото

З початку російсько-української війни, з 2014 року, тривають бої за Мар'їнку в Донецькій області, однак з початку повномасштабного вторгнення у 2022 році російські окупанти вирішили спалити місто дотла, знищуючи там своїми снарядами й ракетами всю забудову.

"Апостроф" публікує фотографії зруйнованої ворогом Мар'їнки з висоти пташиного польоту.

Випалена ворожим вогнем Мар'їнка опинилася на лінії фронту і залишається там з початку повномасштабної російсько-української війни. Окупаційно-терористичне військо під час бойових дій за Мар'їнку вдався до своєї типової тактики - зрівняти місто із землею.

Читайте також: Окупанти вдарили ракетами по житлових кварталах Костянтинівки: є загиблі та поранені, фото

Російські окупанти протягом 11 місяців безперервно, але безуспішно штурмують Мар'їнку. Коли ворог програє на полі бою, тоді він вирішує "відігратися" на цивільних, знищуючи житлові будинки, об'єкти критичної інфраструктури, дитсадки, лікарні, школи своїми снарядами. Зокрема, неодноразово було зафіксовано, що окупаційне військо РФ застосовувало заборонені Женевською конвенцією запалювальні боєприпаси.

Зараз Мар'їнка схожа на багато інших населених пунктів Донеччини, куди долітають смертоносні російські снаряди й ракети. Немає жодної вцілілої будівлі, все покрито пилом від розбомбленого бетону житлових багатоповерхівок, соціальних об'єктів, земля усіяна вирвами, а дерева погоріли.

Раніше "Аопстроф" показав моторошне відео, як російські окупанти обстріляли Херсон забороненими запалювальними боєприпасами.