RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Загиблі діти та понівечені садки, вокзали та депо: останні дані про удар по Дніпру в області

Російська атака 19 квітня по Дніпру та області завдала значних руйнувань об’єктам цивільної та критичної інфраструктури, відомо про постраждалих серед цивільних та залізничників, серед жертв удару є діти.

"Апостроф" зібрав останні дані про атаку на Дніпро.

Читайте також: Збили на відстані 300 км: чим саме ЗСУ "мінуснули" бомбардувальник Ту-22М3

Часткових пошкоджень зазнали заклади освіти в місті – два дитячих садочки та школа. В мережі показали фото, де помітно, як в закладах повибивало вікна, подекуди навіть з віконними рамами.

Зауважується, що робота автовокзалу у Дніпрі призупинена – там автобуси отримали пошкодження. Місцеві канали зауважують, що загальна кількість понівечених автобусів на вокзалі становить понад 50 одиниць.

Руйнування також не оминули човнову станцію - видно, що на місці після удару виникла пожежа, котру встигли погасити.

Крім того, пошкодження також отримали цивільні інфраструктурні об’єкти Укрзалізниці в Дніпрі та області. УЗ в Telegram-каналі повідомляє, що противник цілеспрямовано обстріляв залізничну інфраструктуру на Дніпропетровщині.

"Внаслідок цього поранено 7 залізничників під час виконання службових обов'язків, – йдеться в повідомленні з дописом, що одна жінка загинула: – Із сумом повідомляємо, що загинула Оксана Стороженко, чергова по будинку локомотивних бригад".

Стан постраждалих наразі стабільний, вони отримують необхідну медичну та психологічну допомогу. В мережі показали, який вигляд мають деякі вагони після удару.

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак також показав кілька кадрів з наслідками російської атаки 19 квітня. Він повідомив, що через удар по Синельниківщині загинуло 5 людей, з яких двоє – діти: 14-річна дівчинка і хлопчик 8 років. Спочатку цифра була іншою, проте пізніше, о 11:42, Лисак повідомив, що 6-річного хлопчика вдалося доставити до лікарні у вкрай важкому стані:

"Один з дітей, 6-річний хлопчик, був у вкрай важкому стані. Втім, його вдалося доставити до обласної лікарні. Медики зробили все, що могли. Можливе і неможливе. Врятували. Зараз у малого позитивна динаміка, кажуть лікарі".

Голова Дніпропетровської ОВА вказав, що ще 6 осіб отримали поранення.

Серед пошкоджених будівель – зо три десятки приватних будинків, з яких чотири практично повністю зруйновано ударом. "Було кілька пожеж, які вже загасили. На місці працюють всі служби", – наголосив він.

У дніпровській багатоповерхівці також загасили масштабну пожежу, з 16 постраждалих у місті половина – в лікарні в стані середньої тяжкості: "У людей осколкові поранення, перелами, гематоми, різані рани. Люди сильно налякані. Біля потрощеного будинку працюють психологи".

Стосовно наслідків у Кривому Розі – там троє поранених. З них двоє - в лікарні в стані середньої тяжкості.

У Павлограді пошкодження отримала адміністративна будівля.

Нагадаємо, раніше ГУР показало, як збивали російський бомбардувальник Ту-22М3.

  • Вас також може зацікавити:

Через удар по Дніпру затримуються потяги: "Укрзалізниця" оновила графік

Кількість жертв у Дніпрі різко збільшилася: серед загиблих - діти

Серед загиблих у Дніпрі - 8-річна дитина: як зараз виглядає місце ракетного удару