RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Бої за Часів Яр тривають: у ЗСУ викрили брехню росіян

На фронті щодня тривають активні позиційні бої, зокрема це стосується і Бахмутського напрямку – росіяни й досі хочуть захопити Часів Яр. Росія вказує, що військові вже в місті, хоч за останній тиждень вони не мали жодних суттєвих успіхів в цьому плані – командир батальйону "Ахіллес" Юрій Федоренко викрив брехню ворога.

Про це командир батальйону ударних безпілотних авіаційних комплексів "Ахіллес" Юрій Федоренко зазначив в етері національного телемарафону.

Читайте також: Ситуація складна, ворог штурмує місто: скільки росіян задіяли для атаки на Часів Яр

Він наголосив на тому, що ворог зберігає наміри захопити Часів Яр в оперативне оточення – ЗСУ руйнують плани окупантів, адже за останній тиждень росіяни не мали жодних успіхів в цьому плані.

Федоренко вказує, що активні бої тривають за кожну вулицю та будинок – Сили оборони й надалі успішно утримують оборонні позиції:

"Що стосується Часового Яру - йдуть активні бої в Богданівці і Іванівському. Бої йдуть за кожну вулицю, за кожну хату. Сили оборони мають суттєві успіхи в утриманні позицій".

Він також розвінчує тезу російських пропагандистів про те, що поодинокі солдати російських окупаційних військ нібито гуляють по Часовому Яру:

"Також російська пропаганда вказує на те, що нібито поодинокі солдати російських окупаційних військ нібито гуляють по Часовому Яру. Це все неправда".

Командир батальйону ударних безпілотних авіаційних комплексів "Ахіллес" зауважує: станом на зараз Часів Яр утримується Силами оборони, росіян в місті немає.

"Однак, противник штурмує в напрямку Іванівського, Кліщіївки і Андріївського, намагаючись врівняти лінії бойового зіткнення, – натомість зауважує він. – На полі бою загарбники також тактичних успіхів не мають".

Він згадує, що лише протягом минулої доби відбулося близько 30 штурмів на цьому напрямку – під час таких атак противник втрачає не тільки підготовлений особовий склад, а також техніку, зокрема мова йде про легкоброньовану, броньовану техніку та автомобілі, що відповідають за логістику.

Федоренко згадує, що ворог намагається використовувати нову тактику, яку залучають після масованих штурмів:

"Автівки, що забезпечують логістику, чітко і надійно вдається нищити Силам оборони, зокрема за рахунок FPV-дронів. Таким чином, інколи після масованих штурмів, коли противник поніс суттєві втрати в техніці, вони вдаються до різних тактик. Зокрема, заводять на передню лінію особовий склад на двоколісних мотоциклах. Я таке бачив вперше на Бахмутському відтинку тиждень тому, але цю тактику противник намагається застосовувати активно".

Проте він наголошує, що українські оборонці вже знають, як цьому протидіяти, корисними у цій справі будуть додаткові передані боєприпаси, які скоро мають надійти на фронт:

"Думаю, після отримання додаткових боєприпасів у рамках загальновійськової допомоги, ми зможемо побачити, як противник рухається на штурмові дії на віслюках".

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що США послали психологічний сигнал, а у війні може настати перелам.

  • Вас також може зацікавити:

Ворог всерйоз націлився на Часів Яр: яка ситуація в найгарячішій точці фронту

Ситуація під Авдіївкою важка: ISW оновив карти боїв в Україні

ЗСУ не вистачає техніки, снарядів: Зеленський розкрив плани загарбників на травень і червень