RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Ізраїльські вчені виявили невідомого раніше жука, що жив за часів динозаврів

Вчені Єврейського університету виявили в бурштині, який прибув з М’янми (колишня Бірма), новий вид жуків, досі невідомий науці, які жили близько 99 мільйонів років тому за часів динозаврів.

Про це пише The Yerusalem post.

Читайте також: Вчені знайшли в Індії останки змії розміром більше, ніж тиранозавр Т-Rex. Фото

Серед його особливостей, порівняно з уже відомими науці видами, є унікальні кольори та форми, які, на думку дослідників, використовувалися як відлякувач від хижаків. Дослідники також відзначили, що сам факт того, що кольори нового жука збереглися протягом багатьох років, є не менш дивним.

Комаха, яка була описана як новий рід і вид, була знайдена в шматку бурштину, який винятково зберігся. Це дозволило команді детально вивчити його морфологію та визначити, що він має низку унікальних характеристик, які відрізняють його від інших комах, відомих із бурштину – величезні очі, які займають більшу частину голови та дуже барвисті.

Стародавні комахи, що збереглися в бурштині, часто мають жовтувато-коричневий, блідий і рівномірний колір, тоді як різкі та чіткі кольори зустрічаються рідше. Назва, яку можна дати жуку, що належить до його забарвлення - Miropictopallium coloradmonens (розмальований плащ).

Відкриття допомагає ентомологам і археологам краще зрозуміти, як виглядало середовище проживання та біорізноманіття на тій самій території за часів динозаврів 99 мільйонів років тому, а також роль різних предметів у природі, а також дослідити, які з види вижили, еволюціонували або вимерли протягом мільйонів років.

Крім того, знання давнього біорізноманіття допомагає дослідникам краще передбачити й оцінити стійкість і виживання видів у майбутньому, а також вплив глобального потепління та інших змінних на багато видів.

Раніше у Франції виявили доісторичну спорудунезвичної форми.

  • Вас також може зацікавити:

Паріс і Єлена, Кассандра і бог Аполлон: у Помпеях знайшли фрески про війну в Трої, фото

Цивілізацію ацтеків знищила таємнича хвороба: вчені наблизилися до розкриття причини

Легенди про "велетів Лавлока": археологи вивчають гігантські скелети, знайдені в печері