RU  UA  EN

Середа, 25 вересня
  • НБУ:USD 40.90
  • НБУ:EUR 45.50
НБУ:USD  40.90
Суспільство

Новини

25 вересня

Всі новини

Лікарі древнього Єгипту намагалися лікувати рак головного мозку: вражаюче відкриття

Єгипетські цілителі, ймовірно, намагалися лікувати рак у людей, які жили в Єгипті більше 4000 років тому.

Про це пише Аncient origins.

Читайте також: У Туреччині археологи виявили унікальну римську мозаїку: артефактам близько 1,5 тисяч років, фото

Повідомляється, що команда медичних дослідників із Німеччини, Іспанії та Великої Британії провела дослідження двох черепів, які зберігалися в Кембриджському університеті.

На одному з цих черепів було виявлено велике ураження, яке вказувало на величезне руйнування тканини, спричинене типом пухлини головного мозку, яка може вирости в людини, яка страждає від захворювання, відомого як новоутворення. Але що шокувало дослідників, так це виявлення серії порізів навколо ураження, які могли бути зроблені металевим інструментом із надзвичайно гострим краєм.

Хоча відомо, що єгиптяни могли успішно лікувати багато хвороб навіть тисячі років тому, до цього часу в археологічних записах не було знайдено нічого, що вказувало б на те, що в стародавні часи проводилося будь-яке агресивне лікування раку.

Хоча робоча теорія полягає в тому, що порізи є результатом хірургічної процедури, дослідники визнають, що немає способу точно сказати, чи були порізи зроблені, коли людина була ще жива, чи це були посмертні рани. Якщо це було перше, вони могли бути зроблені як частина спроби вирізати або іншим чином лікувати ураження, але якщо вони походять від процедури, проведеної після смерті, вони могли включати спробу дізнатися більше про раковий стан.

Раніше "Апостроф" писав, що на північному сході Замбії археологам вдалося знайти зразки стародавніх колод віком у пів мільйона років.

  • Вас також може зацікавити:

Міг боротися за Ганнібала чи Цезаря: археологи виявили останки бойового слона, фото

У Шотландії виявили середньовічний замок: на знахідку випадково натрапив фермер, фото

У Німеччині виявили руїни церкви Х століття: її архітектура унікальна для регіону, фото