RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Енергетика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Де в Україні діють графіки відключень світла: ситуація на 23 березня

Енергетики запровадили графіки відключень світла на Одещині, де були екстрені відключення. Також електроенергії частково немає у Харкові та Хмельницькій області через пошкодження енергооб'єктів внаслідок російської атаки у ніч на 23 березня.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський у Telegram.

Читайте також: Росія повертається до старої тактики: генерал оцінив масований ракетний удар по Україні

"Найскладніше досі у Харкові. Продовжується підключення до електрики побутових споживачів. Темп максимальний з можливого зараз. Дніпровщина - вся область підключена, окрім частини споживачів у Нікополі. Робиться все, щоб і там дати електрику. Сумщина, Полтавщина, Одещина, Вінниччина, Франківщина, Хмельниччина, Миколаїв і Запоріжжя - фактично всюди відновлено технічну можливість подачі електрики", - написав він.

Вночі росіяни ударили по енергооб'єктах Дніпропетровщини. Було частково пошкоджено обладнання на одній з підстанцій та знеструмлено дві магістральні лінії 330 кВ, через що тимчасово не працювала резервна схема живлення Запорізької атомної станції. На даний момент роботу однієї лінії 330 кВ та живлення ЗАЕС відновили. Атомна станція отримує електроенергію за двома лініями електропередачі.

Також внаслідок атаки ворожого БПЛА у Запорізькій області короткостроково знеструмлювалися промислові підприємства. Також на Чернігівщині відключилась повітряна лінія, що призвело до знеструмлення 1 821 споживача.

Як інформує НЕК "Укренерго" на своїй сторінці у Facebook, наразі енергосистема працює збалансовано. Дефіцит не прогнозується. Водночас найскладніша ситуація зберігається на Харківщині. Планують ввести поетапне відновлення живлення споживачів за резервною схемою.

Крім того, на Хмельниччині ще тривають ремонтні роботи, тому частина жителів залишаються без світла. Водночас завдяки нічній роботі енергетиків, на Одещині перейшли з екстрених відключень до стабілізаційних відключень за графіком.

"В Одеській області застосовані графіки погодинних відключень. Це вимушений захід. Його причини - мережеві обмеження, викликані пошкодженням підстанцій "Укренерго", та зростання споживання. Вцілілі ділянки мережі просто не можуть передати весь обсяг електроенергії, який необхідний для покриття зростаючих потреб споживачів", - йдеться у повідомленні.

В "Інфоксводоканалі" зауважили, що о 10:40 сталася аварія на одній із високовольтних підстанцій Одеси. Через це без води залишились споживачі Київського та Хаджибейського районів, а у Приморському районі можливе зниження тиску. Наразі працюють над відновлення водопостачання.

Нагадаємо, через російську атаку 22 березня у Харкові дуже важка ситуація. Зокрема, не працюють метро і тролейбуси.

  • Вас може зацікавити:

Росія вдарила ракетою по ДніпроГЕС: фото, відео і важливі подробиці

Як ракетна атака на ДніпроГЕС вплине на Дніпро і Запоріжжя: експерти оцінили наслідки

Як удар по ДніпроГЕС відобразиться на енергосистемі України: озвучені сценарії