RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Кремль пояснив, чому Путін не привітав Порошенка з 9 Травня

Президент Росії Володимир Путін привітав з 9 Травня народи України і Грузії, а не президентів цих держав із-за відсутності діалогу з Петром Порошенком і Георгієм Маргвелашвілі на належному рівні.

Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, передає ТАСС.

"Ви знаєте, що відсутній на належному рівні, а у випадку з Грузією взагалі відсутній будь-який діалог між керівництвом Росії та керівництвом цих країн", - зазначив Пєсков.

При цьому, за його словами, Росія "ніколи не була ініціатором тих негативних процесів наших двосторонніх відносин, які мали місце", і нібито завжди виступала за добрі стосунки зі своїми сусідами.

"При цьому президент неодноразово говорив, що кризові відносини на міждержавному рівні жодним чином не позначаються на добрих почуттях і традиціях по відношенню до народів країн, які традиційно нам близькі - народи Грузії, України та інших країн. Саме тому привітання президента були адресовані народові", - підкреслив Пєсков.

Як повідомляв "Апостроф", російські ЗМІ широко розтиражували інформацію про те, що офіційний представник Пентагону Пітер Кук 9 травня в ході традиційного брифінгу не вважав за потрібне згадати про День перемоги.

Раніше в мережі вказали на те, що в Росії напередодні Дня перемоги вивісили плакати з кумедними ляпами.