RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Справами буде займатись не СБУ: в Раду подали законопроєкт, який прирівнює корупцію до держзради

У середу, 30 серпня, у Верховній Раді був зареєстрований законопроект авторства колишнього спікера українського парламенту Дмитра Разумкова щодо прирівняння корупції до держзради, хоча раніше глава держави Володимир Зеленський заявляв про намір внести на розгляд нардепів свій документ про посилення антикорупційного законодавства.

Про це повідомив очільник "Розумної політики".

Читайте: "Вічна боротьба": чому Зеленський вирішив лякати казнокрадів держзрадою

Дмитро Разумков зауважив, що, його команда зареєструвала законопроект №9659, яким Кримінальний кодекс доповнюється статтею 111-3, згідно з якою за корупційні діяння під час воєнного стану зловмисникам світитиме 15 років за ґратами або довічне з конфіскацією майна.

Він наголосив, що зазначеними питаннями займатиметься не СБУ, через яку "влада зможе тиснути на своїх політичних опонентів", а профільні антикорупційні органи, тобто НАБУ, САП і ВАКС.

Також політик зазначив, що законопроект його команди нібито не дає індульгенції нікому, оскільки до відповідальності можна буде притягнути кожного посадовця - народного депутата, прем’єр-міністра, урядовця, навіть Офіс президента і самого Главу держави, висловивши сподівання, що колегам "вистачить совісті і відповідальності" підтримати проект закону.

У той же час у законопроєкті Разумкова залишили заставу як альтернативу узяття під варту, оскільки у іншому випадку корупціонери, на його думку, можуть розвалити справу.

Як, в свою чергу, зазначив народний обранець від "Голосу" Ярослав Железняк, Разумков випередив президента з подачею закону, тому, за регламентом, президентський повинен розглядатися як "альтернативний" і тільки протягом 14-ти днів після закону від нардепів.

Нагадаємо, що першого заступника міністра аграрної політики та колишнього заступника міністра економіки підозрюють у зловживаннях при закупівлі продуктів на суму понад 62 млн грн.

  • Вас може зацікавити:

На окупованій ЗАЕС крали сотні мільйонів: нардеп розкрив подробиці

Збагатився на 14 млн гривень: на Одещині викрили заступника голови ТЦК на хабарі

Проміняла честь на хабар: посадовицю ТЦК на Львівщині затримали на "гарячому"