RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

​У РПЦ відзначилися новою антиукраїнською заявою з приводу томосу

У РПЦ грубо висловилися про підписання томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні.

Про це повідомляють в Telegram-каналі "Церква сьогодні", посилаючись на слова глави синодального Відділу по взаєминах РПЦ з суспільством і ЗМІ Володимира Легойди.

"Багато хто говорить: а ось чому інші (Церкви) не висловлює? Але інші не висловлюються і в підтримку Константинополя. І це теж важливий факт. Тому що якщо була б підтримка, висловилися б. Наведу простий приклад: цього новоявленого предстоятеля так званої української єдиної церкви, Єпіфанія, - його ж ніхто не привітав з глав помісних церков. А церковний протокол такого двотижневого мовчання не передбачає! Коли свого часу блаженнійшого Онуфрія вибрали главою Української православної церкви, його на наступний де нь все привітали. Дуже показово...", - заявив Легойда в ефірі російської телепрограми "Росія 24".

Як повідомляв "Апостроф", в Росії заявили, що підписання томосу для України патріархом Варфоломієм остаточно відірвало Константинопольський патріархат від світового православ'я. Також російський пропагандист Володимир Соловйов висловився грубо про Вселенського патріарха Варфоломія. А президент Петро Порошенко нагородив Вселенського патріарха Варфоломія орденом "За заслуги" I ступеня.