RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Ленд-ліз, якого не чекали: ЗСУ отримали авто вартістю понад 1 млн доларів

Державне бюро розслідувань передало одній з бригад Збройних сил України 17 автомобілів, арештованих у родичів колишніх народних депутатів від партії ОПЗЖ Віктора Медведчука та Тараса Козака. Загальна вартість транспортних засобів перевищує 1 мільйон доларів.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Читайте також: Суд арештував активи Оксани Марченко: чим володіє дружина Медведчука

Зокрема, українським військовим передали 12 вантажівок, автокран, мікроавтобус, фургон та два позашляховики. Ці машини належали підприємству родичів Медведчука та Козака, які причетні до фінансування збройної агресії РФ проти України. Вони також є суб'єктами кримінального провадження з незаконного видобутку піску на двох кар'єрах у Львівській області.

"Автомобілі були арештовані у квітні 2022 року в рамках розслідування кримінального провадження за підозрою у зловживанні владою та порушенні правил охорони або використання надр (ст. 364, ст. 240 КК)", - зазначили у пресслужбі.


Нагадаємо, раніше "Апостроф" повідомляв, що колишню телеведучу, дружину проросійського політика Віктора Медведчука, підозрюваного в держзраді, Оксану Марченко оголосили в розшук. Вона переховується від органів досудового розслідування.

Вас також може зацікавити:

СБУ заарештувала майно Оксани Марченко: озвучено неймовірну суму

Два чоботи – пара: дружині Медведчука висунули нову підозру

Оксана Марченко звернулася до саудівського принца і стала героїнею мемів