RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Не найприємніше видовище: вчені показали як у майбутньому виглядатимуть фрілансери

Ще п'ять-десять років тому робота вдома була рідкістю і навіть межею мрій багатьох, але після пандемії COVID-19 вона стала нормою для мільйонів людей, які з офісних "білих комірців" перетворилися на фрілансерів у піжамах, і якщо така практика триватиме, то струнких та м'язистих співробітників хіпстерської зовнішності замінять обрюзглі нервові сутулі особистості.

Про це пише британський ресурс dailymail.

Компанія "Меблі на роботі" показала, як виглядатимуть надомники до 2100 року, і це, правду кажучи, не найприємніше видовище. У гротескної моделі, яка отримала прізвисько Анна - горб, темні опухлі очі та пазурі через роботу з дому.

Читайте: Головне - зловити: з'явилася влучна карикатура на роботу ринків під час карантину

"Анна показує безліч фізичних дефектів через постійне використання технологій, вплив екрана та погану поставу, а також підкреслює потенційні проблеми з психічним здоров'ям", - сказали в "Меблі на роботі".

Команда створила Анну після дослідження, проведеного Університетом Лідса, яке показало, що третина британських надомників не має спеціального робочого місця вдома.

"Щоб візуалізувати наслідки відсутності відповідного місця для роботи вдома, Furniture At Work використала наукові дослідження та працювала з експертами в галузі охорони здоров'я, щоб показати, як може виглядати віддалений працівник майбутнього", - пояснила вони.

Робота в ліжку далася взнаки на Анні, у якої згорблена спина і піднесені плечі, а через те, що вона весь день дивилася в екран, її очі почервоніли й набрякли. Довгий час, коли вона стискала руку навколо комп'ютерної миші, змусили її пальці стиснутися в постійний кіготь. Вона також стала жертвою набору ваги, слабкого імунітету через нестачу свіжого повітря, занепокоєння та депресії.

Грунтуючись на висновках, експерти в галузі охорони здоров'я закликають надомників вживати заходів, щоб залишатися здоровими, працюючи вдома.

Віддалені співробітники повинні робити регулярні перерви, щоб розім'ятися і рухатися, аби уникнути болю в спині та шиї.

Крім того, фахівці рекомендують дотримуватися правила "20-20-20". "Дотримання правила 20-20-20 - чудовий спосіб подбати про очі, якщо ви подовгу дивитеся в екран", - порадили фахівці. Для цього потрібно відводити погляд від екрана кожні 20 хвилин протягом 20 секунд і фокусуватись на чомусь на відстані 20 футів, тобто приблизно 6 метрів.

Нагадаємо, раніше ми писали, як захистити свої права під час роботи віддалено.

  • Вас може зацікавити:

Житель Німеччини отримає компенсацію за "виробничу травму", отриману дорогою від ліжка до комп'ютера.

Деяким українцям заборонили працювати з-за кордону віддалено: кого стосується

Стосується не всіх: кому в Україні все ж таки дозволять працювати віддалено з інших країн