RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

"Присягу двічі не дають": мешканець Кривого Рогу "оригінально" відмовився від мобілізації

У Кривому Розі геолог "оригінально" ухилився від мобілізації, заявивши про те, що раніше вже складав присягу на вірність Росії. Суд покарав його роком випробувального терміну.

Про це йдеться у Єдиному реєстрі судових рішень.

Читайте також: Вручення порядку денного: що заборонено робити представникам ТЦК

У матеріалах справи йдеться про те, що у липні 2023 року українець отримав мобілізаційне розпорядження і мав з'явитися до військової частини. Це зробити він відмовився і аргументував рішення тим, що у 1994 році він навчався у Томському університеті і там "присягнув на вірність Росії".

Своє тверде рішення геолог пояснив тим, що "присягу не приносять двічі".

У військовій частині "оригінальність" не оцінили та подали на чоловіка до суду. Справу розглядав Інгулецький районний суд, внаслідок чого її засудили до трьох років позбавлення волі, але змінили цей термін на рік випробувального.

Його визнали винним за ст. 336 Кримінального кодексу України (ухилення від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період, на військову службу на заклик осіб з низки резервістів у особливий період).

Нагадаємо, що психолог пояснювала, чому деякі чоловіки бояться мобілізації .

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток – це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий заклик військовозобов'язаної людини на військову службу. Це звичайний процес у воюючій країні. Слід пам'ятати, що обов'язком кожного українця є захист своєї країни. Бо якщо сьогодні ти тікаєш від війни, то завтра вона може прийти до тебе.

Вас також може зацікавити:

Мобілізація в Україні: чи мають право поліцейські затримувати чоловіків та доставляти до ТЦК

Відстрочка від мобілізації: у ТЦК пояснили, на який термін дається та від чого залежить

Осіння мобілізація: з якими хворобами органів травлення можуть звільнити від служби