RU  UA  EN

Понеділок, 17 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 червня

16 червня

Всі новини

Шик не за зарплатою: як працівниці української митниці ведуть гламурне життя

Серед працівниць Державної митної служби України є такі, чиї декларації викликають безліч питань, адже їхнє "гламурне" життя не відповідає зарплатні посадовиці.

Про це повідомили журналісти-розслідувачі проєкту "Слідство.Інфо" 25 травня.

Читайте також: Викладачка-мільйонерка: у матері топ-чиновника СБУ знайшли елітну нерухомість

Софія Крікунова

Фото: slidstvo.info

Державна інспекторка на Одеській митниці 22-річна Софія Крікунова на цій посаді з листопада 2023 року. У декларації вказано, що її зарплатня - трохи більше 34 тисяч гривень. Там також йдеться про те, що 2020 року вона стала власницею двох квартир в Одесі сумарно на майже 9 млн гривень. Також у неї є штрафи за порушення правил дорожнього руху, хоча про авто у декларації не згадується.

Крім того, у своїй декларації Крікунова вказала "подарунок у грошовій формі" від її батька Олександра Крікунова у розмірі 1,5 млн гривень. Водночас зарплата її батька офіційно становить приблизно 6 500 гривень. Журналістам він пояснив, що у Донецьку у нього було підприємство, а гроші від його продажу - задекларовані.

У соцмережах дівчина транслює "гламурне" життя: шопінг, брендовий одяг та аксесуари, ювелірні прикраси та відпочинок на курортах Мальдівів і Домініканської Республіки, де Софія відпочивала на початку цього року у 5-зірковому готелі Lopesan Costa Bavaro, номер якого коштує до 31 тисяч грн за ніч. Також одне зі своїх відео вона підписала "Папуля, скинь денег".

Водночас її мама у 2019 році на своїй сторінці в Instagram публікувала світлини з Москви та окупованого Криму.

Фото: slidstvo.info

Фото: slidstvo.info

Серафима Думітру

Головна державна інспекторка у Чернівецькій митниці 23-річна Серафима Думітру має порожню декларацію, але активно веде свій блог у соцмережах, де вона показує свої брендові аксесуари та чорний Mercedes Е-класу. Також у неї є декілька профілів на іноземних сайтах знайомств.

Фото: slidstvo.info

"Просто у мене немає нічого свого. Я живу з батьками. Автівку не декларую, бо вона зареєстрована не на мене. Купувала її у брата може 5 місяців тому, а він - у людини з Івано-Франківська. Вона досі зареєстрована на неї. Перереєструвати збираюсь, але поки що немає часу", - пояснила вона журналістам.

Також дівчина зазначила, що її "брендові" речі - підробка та Калинівський ринок. Розмір своєї зарплати вона не знає, мовляв, працює нещодавно та виписує все на листочку.

Фото: slidstvo.info

Її батько - Лорін Думітру є протоієреєм Павлом, а чоловік - благочинний Герцаївського церковного округу Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ МП.

Батько також "світився" на фото з митрополитом УПЦ МП Лонгином - наставником Банченського монастиря, який з 2014 року проводив антиукраїнську риторику. У 2023 році СБУ оголосила йому підозру через розпалювання міжрелігійної ворожнечі. Його син Михайло Жар у 2019 році був обраний у Чернівецьку обласну раду від політичної партії "ОПЗЖ". Агітаційні брошури на його підтримку на своїй сторінці публікувала й Серафима.

Фото: slidstvo.info

Анна Асанова

Головна державна інспекторка відділу організації митного контролю на Харківській митниці Анна Асанова у своїй декларації за 2023 рік не вказала розмір ЗП. Водночас там є квартира у ЖК бізнес-класу у Харкові за понад 3,5 млн гривень, яку вона купила влітку 2021 року, до призначення на посаду у митниці.

"Ще року немає, як я працюю у митниці. Я ледь виживаю на свою зарплату у приблизно 20 тисяч гривень. Квартиру я купила до того, як влаштувалася на роботу, мені подарували її", - сказала вона журнкалістам.

Фото: slidstvo.info

Крім того, у неї задекларовано дві машини Toyota CH-R 2018 року за понад 600 тисяч гривень і Mercedes-Benz 2018 року за майже 750 тисяч гривень. За даними головного сервісцентру МВС, наразі дівчина є власницею лише Mercedes, власницею якої Асанова стала у березні 2023 року. За її словами, це подарок колишнього чоловіка.

"Розумієте, у мене до цього були заможні чоловіки, які дарували мені ці подарунки. Я не думала, що це треба декларувати", - пояснила жінка проєкту "Слідство.Інфо".

Нагадаємо, у Львові влаштували елітну вечірку для бомонду, де назбирали на дрони усього 115 тисяч гривень.

  • Вас може зацікавити:

"Ви не уявляєте, хто ми": в Києві топ-поліцейський "прославився" поведінкою в ресторані

Українська блогерка під час війни відгуляла пишне весілля за чотири мільйони: фото

Ще рік і на гонки: у Львові блогер хизувався, як його 9-річна донька їде за кермом