RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Вибори в Німеччині: в Україні вказали на тривожний момент з проросійськими силами в Бундестазі

Хоча партія канцлера Німеччини Ангели Меркель набрала найбільше голосів на виборах, в Бундестаг пройшло досить проросійських сил, які підтримують зняття санкцій проти Росії.

Про це пише у своїй колонці на "Апострофі" політолог Кость Бондаренко.

"Давайте подивимося на розстановку сил в парламенті. ХДС (Християнський демократичний союз, - ред.) залишається найбільшою партією, але буде контролювати лише третину в парламенті. "Зелені" трохи покращують представництво в порівнянні з 2013 роком, а це антиросійська група", - зазначив він.

Бондаренко додав, що колишній голова Європарламенту Мартін Шульц після того, як його партія набрала 20,8% голосів виборців, швидше за все, піде у відставку.

"Новим лідером партії, ймовірно, стане Зігмар Габріель, який орієнтований на [колишнього канцлера Німеччини Герхарда] Шредера і якого політичні опоненти колись називали людиною, головною перевагою якої є те, що вона вміє елегантно носити чемоданчик за Шредером. Це означає, що проросійська позиція СДП (Соціал-демократична партія, - ред.) Німеччини буде домінувати над антиросійською", - підсумував він.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "Де Меркель і де цілісність України: що отримає Київ від нового Бундестагу".