RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Під загрозою військового вторгнення: розкрито плани Путіна щодо України

Росії необхідно військове загострення з Україною, щоб не втратити окуповані території, і ескалація конфлікту може статися вже восени 2018 року.

Про це блогер і військовий експерт Олексій Арестович розповів в інтерв'ю "Апострофу".

Відзначається, що РФ проводить масштабні навчання в підрозділах, розташованих біля кордону України, що говорить про підготовку збройних провокацій проти України.

"Я за Путіна намагався розглянути стратегічні варіанти. Україну втратити вони не можуть за жодних обставин. Військовим шляхом вони нас перемогти не можуть. Що йому залишається? Я б на його місці що робив? Можна поставити три завдання. Перше: заводив би [в Україні] президента-миротворця, наприклад, якусь жінку посимпатичніше. Для цього треба створити військову загрозу, потім дати цьому кандидату в президенти домовитися і на лаврах миротворця зайти в президенти. Другий варіант, менш вдалий: майбутнього президента потрібно посварити з майбутнім парламентом. Третій, варіант-мінімум: парламент треба пересварити між собою, завівши туди дрібні фракції, щоб вони сварилися, не могли ухвалювати рішення – і щоб зупинилися реформи в Україні", - підкреслив Арестович.

На його думку, для кожного з трьох завдань необхідно військове загострення: "Щоб можна було чітко виділити, скажімо так, партії миру, які будуть критикувати партію війни, кров, говорити, що насправді можна помиритися, а негідники, що наживаються на війні, не хочуть цього робити. Дуже популярний дискурс, простий і зрозумілий меседж, який суспільство з'їсть. І, враховуючи медійну підтримку, швидше за все, вони це будуть робити", - висловився військовий експерт.

Більше про звільнення Донбасу і перетворення АТО читайте в матеріалі "Апострофа": У Путіна є три варіанти для України, загострення може бути вже восени - Олексій Арестович.