RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У Росії зробили гучну заяву по війні з Туреччиною

У Росії заявили, що не збираються до масштабного конфлікту з Туреччиною після загострення ситуації в Сирії. Як відомо, турецькі чиновники публічно заявили про готовність до воєнних дій проти Росії. Це сталося після авіаудару сирійських урядових військ по турецьким позиціям.

Як заявив сенатор Франц Клінцевич, в Росії поки не обговорювали інформацію про те, що Анкара може перекрити протоки Босфор і Дарданеллі для військових кораблів і відкласти розгортання російських систем С-400.

"Коли будуть конкретні речі, тоді будуть конкретні відповіді. Я не думаю, що все буде так критично. У нас для цього достатньо важелів впливу і взаємин. Перекладати їх у вкрай критичне становище, мені здається, зараз не варто. Обстановку нагнітати теж не варто", - сказав він.

Клінцевіч переконаний, що до загострення відносин дійти не повинно. Незважаючи на такі слова, посольство РФ в Анкарі та інші будівлі дипмісій взяли під охорону.

Нагадаємо, що сирійські військові завдали удару по турецьким позиціям ввечері 27 лютого. В результаті атаки загинули щонайменше 33 турецьких військових. У відповідь на це в ніч на 28 лютого Туреччина завдала удару по 1709 сирійським об'єктам.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Невдоволення Кремля і атаки Ізраїлю: що відбувається після втрат Туреччини в Сирії