RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Наводив ракети по Черкащині: агент РФ з партії Жириновського отримав довічне, фото

Завдяки доказовій базі Служби безпеки України агент росіян, який коригував повітряні удари по військовій та критичній інфраструктурі Черкаської області, отримав найвищу міру покарання – довічне позбавлення волі.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Читайте також: СБУ передала до суду матеріали справи Паші Мерседеса: у чому звинувачують митрополита УПЦ МП

"Контррозвідка СБУ затримала російського агента у травні цього року "на гарячому" під час фотографування ним зовнішнього "периметра" місцевого підприємства Укроборонпрому. Встановлено, що фото- та відеозображення заводу та геолокації його об'єктів були потрібні окупантам для підготовки прицільного удару по українському підприємству", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що, за матеріалами СБУ, суд призначив зловмиснику найвищу міру покарання - довічне позбавлення волі.

"Ворожим агентом, який готував повітряну атаку Росії, виявився житель Херсонщини. Після окупації регіону він перейшов на бік агресора і добровільно вступив до "Ліберально-демократичної партії Росії", яку до недавнього очолював Володимир Жириновський і облаштував свій "осередок" у Херсоні. Він закликав місцевих жителів підтримати окупантів та приходив на російські блокпости, де пропонував свою допомогу у війні проти України”, - сказано у повідомленні.

Так він і потрапив у поле зору військової розвідки РФ, яка його завербувала та поставила завдання - виїхати на Черкащину для збору розвідданих. Для маскування злочинної діяльності зловмисник вирушив до центрального регіону України як переселенця. На Черкащині він об'їжджав місцевість та намагався визначити ключові транспортні розв'язки, а також координати адмінбудівель та підприємств оборонно-промислового комплексу України. Для комунікації з окупантами їхній поплічник використовував анонімний чат у месенджері.

"При затриманні у фігуранта вилучено мобільний телефон, який він використав для листування з представником російської гри. На підставі зібраних доказів суд визнав зловмисника винним за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану)", - додали у пресслужбі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що СБУ взяла "на гарячому" чиновника з Антимонопольного комітету, який збирав "данину" з підприємців.

  • Вас також може зацікавити:

Наводили російські удари по Миколаєву: СБУ викрила одну з найбільших мереж агентів РФ, фото

У Херсоні священик УПЦ МП торгував російською зброєю на будмайданчику храму: фото та відео

У Києві затримали колишнього військового зрадника, який готував удари по ТЕС: фото