RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

В Ізраїлі знайшли останки людини, що жила 140 тисяч років тому: цей вид невідомий науці, фото

Ми вже давно знаємо, що наші далекі предки були більш ніж знайомі з іншими архаїчними гомінідами, особливо з неандертальцями. Однак у 2021 році археологи виявили, на їхню думку, раніше невідому популяцію давніх гомінінів, які демонструють унікальне поєднання неандертальських та архаїчних людських рис.

Про це пише "iflscience".

Читайте також: Мумія мами-підлітка приховувала жахливу таємницю: вчені зробили відкриття та показали фото

Зазначається, що ця знахідка була зроблена на археологічній ділянці Нешер Рамла, розташованій між Тель-Авівом і Єрусалимом і дозволила припустити, що ця інша популяція мала довгу і динамічну історію взаємодії з Homo sapiens.

Фрагменти, права тім'яна кістка і майже повна нижня щелепа, не схожі на будь-які інші скам'янілості, які були знайдені раніше. Дослідники вважають, що вони належать до пізньої популяції Homo, яка жила 140 000-120 000 років тому.

Унікальна особливість скам'янілостей з Нешер Рамла полягає в тому, що вони поєднують в собі неандертальські і архаїчні людські риси. Тім'яна кістка має "архаїчні" риси, відмінні від ранніх і недавніх Homo sapiens, а щелепна кістка — суміш архаїчних і неандертальських характеристик. Ця гібридна природа дає підстави припускати, що цей вид може бути відсутньою ланкою, яка представляє одного з останніх спільних предків неандертальців і людей.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що в Китаї знайшли найстарішу табличку множення, якій понад 2,3 тисячі років: фото.

  • Вас також може зацікавити:

Знаходиться на дні моря: у Англії шукають старовинне місто піратів

Вчені знайшли фрагмент перекладу Біблії, якому 1750 років: фото

У Китаї розкопали палац віком 4 тисячі років: зведений за часів напівлегендарної династії Ся, фото