RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

США повернули Японії скарби з Окінави, викрадені під час Другої світової війни: фото

США повернули Японії культурні артефакти, викрадені з Окінави під час Другої світової війни.

Про це пише Аncient origins.

Читайте також: На цьому місці міг бути велелюдний ринок: археологи натрапили на древні поселення вікінгів в Норвегії, фото

Об'єкти мистецтва 18-го та 19-го століть включали кілька яскравих розмальованих сувоїв, що містили детальні портрети королівської сім’ї Окінави та їхніх найближчих прихильників, кераміку та намальовану від руки карту Окінави, найбільшого острова Японії, де зараз проживає понад мільйон людей.

Повідомляється, що ці артефакти раніше були у володінні американського військовослужбовця, який служив під час Другої світової війни. Через деякий час після його смерті його сім’я переглядала майно, і вони були здивовані, виявивши предмети, які виглядали цінними та історично важливими.

Одразу після поразки та капітуляції Японії багато цінних предметів було вилучено з культурних установ і будинків людей на Окінаві та в інших місцях і зрештою вивезено з країни для продажу на чорному ринку (або збережено у солдатів, які їх забрали). Більшість із цих артефактів ніколи не було знайдено, тому знаходження цієї колекції є приємною несподіванкою.

Після завершення дослідження 22 об’єктів співробітники Смітсонівського інституту передали цінні твори мистецтва до Командування цивільних справ і психологічних операцій армії США. Потім ця організація перевезла артефакти за кордон до префектури Окінава, де їх передали губернатору Окінави Денні Тамакі.

Нагадаємо, ранішев Туреччині знайшли найдавніший в світі хліб.

  • Вас також може зацікавити:

Викрадений скарб: як виглядає плита зі святими, яку забрали до Москви з Михайлівського собору в Києві

Вчені знайшли затонулий корабель "Німезіда", який зник понад 100 років тому, відео

Може мати українські "коріння": у Польщі знайшли меч віком понад 4000 років