RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

В Китаї знайшли три гробниці династії Цзінь, що можуть переписати давню історію – фото

У Китаї знайшли три цегляні гробниці часів Великої династії Цзінь, на фресках у яких детально зображені історичні події того часу.

Про це пише Аncient origins.

Читайте також: В Єгипті археологи знайшли частину статуї фараона Рамзеса ІІ: фото унікального артефакту

Під час Великої династії Цзінь фрески та мистецтво відігравали значну роль у відображенні культурних, соціальних і релігійних аспектів того часу. Незважаючи на те, що Велика династія Цзінь була відносно недовгою і тривала трохи більше століття, її мистецька спадщина залишила тривалий вплив на наступні періоди китайської історії. Гробниці еліти династії Цзінь були прикрашені вишуканими фресками із зображеннями сцен із повсякденного життя, міфічних оповідей і похоронних ритуалів.

Гробниці прикрашені різьбленими з цегли арками, дверима, вікнами, фігурами, квітковими візерунками та написами, що детально описують історичні події.

Гробниці відображають традиційну китайську культуру, соціальну етику, стародавні архітектурні особливості, архітектуру гробниць і похоронні звичаї, надаючи нові матеріали та ідеї для вивчення стародавньої культури гробниць та археологічної історії.

Велика династія Цзінь (1115–1234) була заснована чжурчженьськими племенами Маньчжурії після повалення династії Ляо за допомогою династії Сун. Охоплюючи більшу частину Внутрішньої Азії та сучасний Північний Китай, династія підтримувала систему подвійного управління, яка керувала як китайськими територіями, так і кочовими племенами.

Нагадаємо, у Британії знайшли скульптуру віком 1800 років.

  • Вас може зацікавити:

В Німеччині знайшли найбільшу масову могилу в Європі: знахідка вразила навіть вчених, фото

Залишалася непоміченою впродовж десятиліть: в Італії виявили величезну етруську гробницю, фото

У Швейцарії знайшли найдавніші сліди плуга в Європі: фото