RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Як українські клуби-дебютанти стартують в Лізі Європи

Український клуб "Олександрія" сьогодні, 19 вересня, дебютує в груповому турнірі Ліги Європи матчем з німецьким "Вольфсбургом". Початок зустрічі о 22:00.

ВОЛЬФСБУРГ - ОЛЕКСАНДРІЯ: ДИВИТИСЯ ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЮ

"Апостроф" пропонує згадати, як українські клуби проводили дебютні для себе матчі в груповому турнірі Ліги Європи.

Першим в турнірі дебютував "Шахтар", який у 2009 році на виїзді розгромив бельгійський "Брюгге - 4:1. У турнірі "гірники" дійшли до 1/16 фіналу.

Харківський "Металіст" в 2010 році на виїзді розгромив угорський "Дебрецен" з рахунком 5:0. У тому сезоні харків'яни вийшли з групи, але вилетіли на стадії 1/16 фіналу. У тому ж році в Лізі Європи дебютували "Карпати", які вдома поступилися дортмундській "Боруссії" - 3:4. Львів'яни не зуміли вийти з групи, посівши останнє місце. Також у 2010 році в Лізі Європи "Динамо" зустрічалося з білоруським БАТЕ і на своєму полі зіграло внічию з рахунком 2:2. У тому розіграші турніру український клуб в підсумку дістався до стадії чвертьфіналу.

У 2012 році в Лізі Європи вперше зіграв "Дніпро", який вдома обіграв голландський ПСВ - 2:0. Дніпряни вийшли з групи, але завершили виступи в 1/16 фіналу.

Через рік в турнірі дебютував "Чорноморець". Одесити на виїзді переграли хорватське "Динамо" з рахунком 2:1. "Чорноморець" також вийшов з групи, але вилетів в 1/16 фіналу.

У сезоні 2016/17 "Зоря" також вперше пробилася до групового раунду Ліги Європи. Луганчани на своєму полі зіграли внічию з турецьким "Фенербахче" з рахунком 1:1. "Зоря" зайняла останнє місце в групі і не вийшла в плей-офф.

Таким чином, українські клуби в основному успішно дебютують в груповому турнірі Ліги Європи. У семи матчах здобуто чотири перемоги при двох нічиїх і всього одній поразці.

Раніше "Апостроф" розповідав, як "Динамо" стартує в Лізі Європи.