RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Трамп відмовився від щорічної урочистої вечері з журналістами Білого дому

Президент США Дональд Трамп оголосив, що не буде присутнім на вечері Асоціації кореспондентів Білого дому (WHCA) - щорічному урочистому заході, на якому, крім президента і віце-президента країни, традиційно присутні знаменитості, політики і журналісти.

"Я не піду на вечерю Асоціації кореспондентів Білого дому в цьому році. Будь ласка, побажайте всім всього хорошого і прекрасного вечора!", - Написав Трамп у Twitter.

Асоціація кореспондентів Білого дому (WHCA) "взяла до відома" рішення президента США не брати участь у вечері, "яка була і продовжить бути святом на честь Першої поправки [до Конституції США] і значущої ролі, які грають незалежні новинні медіа у здоровому суспільстві".

Відповідь опублікував президент асоціації журналіст Джефф Мейсон в своєму Twitter.

"Ми з нетерпінням чекаємо можливості представити на вечері кращі роботи політичних журналістів минулого року, а також нагородити і перспективних студентів, які представляють наступне покоління нашої професії", - наголошується в заяві глави асоціації.

Відзначимо, що традиція проведення щорічної вечері з представниками WHCA зародилася у 1920 році. Зазвичай на ній присутні глава держави і віце-президент, а також журналісти, знаменитості і політики. Цього року вечеря повинна відбутися у Вашингтоні 29 квітня.

Нагадаємо, вчора, 25 лютого, адміністрація президента США Дональда Трампа не пропустила у Білий дім на брифінг журналістів ряду провідних світових і американських ЗМІ.