RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Суд заборонив Трампу брати участь у праймеріз в одному зі штатів: що це означає

В середу, 28 лютого, суддя штату Іллінойс заборонила Дональду Трампу брати участь у праймеріз від Республіканської партії. Суддя аргументувала це безпосередньою причетністю Трампа в штурмі Капітолія, яке сталось 6 січня 2021 року.

Про це повідомляє видання Reuters.

Читайте також: Суд в США заборонив Трампу висуватися на вибори президента

"Суддя округу Кук Трейсі Портер стала на бік виборців штату Іллінойс", – йдеться у повідомленні. Виборці стверджували, що кандидатуру Трампа варто дискваліфікувати з праймеріз штату Іллінойс, які мають відбутися 19 березня, а також із загальних виборів, які очікуються 5 листопада.

Головним аргументом є порушення положення про повстання 14-ї поправки до Конституції США.

Крім того, Портер зауважила, що відкладе своє рішення на певний час, оскільки очікує, що Трамп буде подавати апеляцію до суду штату Іллінойс, а також вона очікує можливого рішення Верховного суду США.

Reuters повідомляє, що правозахисна група Free Speech For People, що очолила спробу дискваліфікації Дональда Трампа в штаті Іллінойс, оцінила таке рішення як "історичну перемогу". Натомість представники передвиборчої кампанії колишнього президента США наголосили, що це "неконституційне рішення, яке ми швидко оскаржимо".

Перед цим штати Колорадо та Мен також дискваліфікували Дональда Трампа та викреслили його з виборчих бюлетенів своїх штатів відповідно до розділу 3 14-ї поправки до Конституції. Наразі обидва рішення відкладено, поки Трамп подає апеляцію.

Раніше ми повідомляли, що Байден і Трамп перемогли на праймеріз в Мічигані.

  • Вас також може зацікавити:

В США призначили дату суду над Трампом за підкуп порнозірки

Трампа визнали винним за ще однією справою: деталі

Чи має Трамп президентський імунітет у справі щодо штурму Капітолія: суд зробив заяву