RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Ганебне становище: в Росії вказали на ряд серйозних провалів Путіна

Президент Росії Володимир Путін зазнав відразу ряд серйозних зовнішньополітичних провалів, - зокрема, в питанні КНДР, Сирії та України.

Про це російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський розповів в інтерв'ю "Апострофу".

Під час інавгурації Путін виступив з промовою про відродження Росії як Фенікса. "Всі ці заяви виглядають безглуздо на тлі гучних зовнішньополітичних поразок. Є такий вислів, як "чорний лебідь", який означає несподівану появу неприємностей. Я б сказав, що Путіна наздогнала ціла зграя "чорних лебедів", - прокоментував слова Путіна політолог.

Так, незважаючи на твердження лідера РФ про те, що КНДР не відмовиться від ядерної зброї, північнокорейський лідер Кім Чен Ин "виявився шовковим хлопчиком" і погодився на денуклеаризацію Корейського півострова.

"А в Путіна були дуже великі сподівання на ядерний офшор. Пам'ятаєте, він бігав і по всьому світу кричав, що в КНДР траву їстимуть, але ніколи не відмовляться від ядерної зброї?", - зауважив Піонтковський.

Крім того, він нагадав про "дивовижну серію ганебних для Кремля подій в Сирії": "То американці розбомблять сирійські бази. То вони знищать 200 російських найманців, а Москва не те що не протестує, а навіть і не пискне. А тепер "ізраїльська воєнщина" стала щодня відхренячувати іранські бази, склади, підрозділи, а разом з тим і всю сирійську протиповітряну оборону. Я вже не знаю, як тепер Москва все це пояснює: чи то кривизною Землі, чи то тим, що всі ці об'єкти не в зоні нашої видимості. А [прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін] Нетаньяху гордо з георгіївською стрічкою прогулюється Красною площею, відвідує Парад Перемоги. Про якого там птаха Фенікса можна говорити, коли на очах Москви знищується в Сирії її так званий союзник – Корпус ісламських вартових революції".

Як приклад поразки Кремля в Україні публіцист привів поставки американських протитанкових комплексів Javelin, які були проведені, незважаючи на попередження і погрози Росії.

"Тобто в Росії настала черга дуже серйозних зовнішньополітичних провалів. Путін довго займався своїми понтами, а тепер прийшов час відповісти за базар. А відповідати то абсолютно немає чим", - резюмував політолог.

Більше про зграю"чорних лебедів", яка наздогнала Путіна, читайте в матеріалі "Апострофа": Путіну прийшов час відповісти, він потрапив у подвійну пастку - Андрій Піонтковський.