RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

Всі новини

В Росії зафіксовано рекордний дефіцит робочої сили за останні 25 років — британська розвідка

У Росії вперше за останні десятиліття зафіксували рекордний дефіцит робочої сили. На це вплинули пандемія коронавірусної інфекції COVID-19 та повномасштабне російське вторгнення в Україну.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки у Twitter.

Читайте також: Фінал близький: скільки ще залишилося економіці Росії

"Росія майже напевно зіткнулася з найбільшою нестачею робочої сили за останні десятиліття. Центральний банк Росії опитав 14 тисяч роботодавців і виявив, що кількість вільних працівників знаходиться на найнижчому рівні з 1998 року. За останні три роки через вплив COVID-19 і війну в Україні населення Росії скоротилося на два мільйони більше, ніж очікувалося", - зазначає британська розвідка.

Крім того, за 2022 рік з РФ виїхало до 1,3 мільйона російських громадян, велика кількість з яких - молоді та освічені, що працюють у високоприбуткових галузях.

"У Мінкомзв'язку Росії заявили, що близько 10% (100 тисяч) ІТ-працівників залишили країну у 2022 році і не повернулися. Мобілізація, історично висока еміграція, старіння та скорочення населення обмежують пропозицію робочої сили", - йдеться у повідомленні.

У Міноборони Великої Британії прогнозують зниження потенційного зростання російської економіки та інфляцію через дефіцит робочої сили.

Раніше ми писали, що для Росії головною проблемою незабаром стане дефіцит бюджету, зокрема, через дію санкцій на російську нафту. Кремль уже не може позичати кошти для фінансування дефіциту.

  • Вас може зацікавити:

Китайська підробка: що чекає на Росію після відмови від долара

Війна на виснаження: як путінський режим "закриває" Росію

Негативне зростання: як західні санкції душать економіку Росії