Лайм

Рецепт для справжніх поціновувачів шоколаду: як приготувати шоколадну паску на Великдень

Зробіть оригінальну випічку

У 2024 році Світле Христове Воскресіння – Великдень – православні та греко-католики відзначать 5 травня. Напередодні свята господині підбирають рецепти страв, якими дивуватимуть гостей за столом, а також незвичні варіанти пасок. І якщо ви вже робили класичну українську паску на дріжджах, цього разу приготуйте шоколадну паску. theLime підібрав простий рецепт, яким поділилася відома кондитерка і блогерка Лілія Цвіт.

Читайте також: Щоб паска на Великдень вдалася: секрети ідеальної випічки від Лілії Цвіт.

Фото: скріншот із youtube.com

Інгредієнти для білого тіста: дріжджі сухі (7 г), борошно (450 г), цукор (120 г), вершкове масло (120 г), яйця (3 шт.), молоко (80 мл), родзинки (60 г), сіль (щіпка).

Інгредієнти для шоколадного тіста: дріжджі сухі (7 г), борошно (300 г), какао (100 г), цукор (120 г), вершкове масло (120 г), яйця (3 шт.), молоко (80 мл), родзинки (60 г).

Інгредієнти для шоколадної скоринки: вершкове масло (40 г), цукрова пудра (30 г), яйця (1 шт.), борошно (100 г), розпушувач (10 г), какао (30 г), кокосова стружка (30 г), ванілін.

Приготування:

Спочатку приготуємо світле тісто: у миску висипаємо просіяне борошно, цукор, дріжджі, сіль, все ретельно перемішуємо.

В іншу миску розбиваємо яйця і додаємо до них розтоплене вершкове масло та тепле молоко. Перемішуємо вінчиком.

Вливаємо яєчну суміш у сухі інгредієнти та замішуємо тісто. Вимішуємо близько 10 хвилин.

Потім додаємо родзинки, які потрібно заздалегідь залити окропом на 5-10 хвилин, вимішуємо.

Викладаємо тісто в миску, накриваємо харчовою плівкою, залишаємо в теплі на 1,5 години.

Готуємо шоколадне тісто: просіяне борошно з'єднуємо з дріжджами, цукром та какао. В іншу миску розбиваємо яйця і додаємо до них розтоплене вершкове масло та тепле молоко. Перемішуємо вінчиком.

Вливаємо яєчну суміш у сухі інгредієнти та замішуємо шоколадне тісто. Вимішуємо близько 10 хвилин, потім додаємо родзинки.

Викладаємо шоколадне тісто в миску, накриваємо харчовою плівкою, залишаємо в теплі на 1,5 години.

Читайте також: Паска з шоколадною начинкою – кулінарний тренд 2024 року: як приготувати за рецептом Лілії Цвіт.

Готуємо шоколадну скоринку: з'єднуємо борошно, какао, цукор, розпушувач, додаємо яйце та розм'якшене вершкове масло. Замішуємо густе тісто.

Загортаємо в харчову плівку та відправляємо на 1 годину в холодильник.

Коли тісто підійде, обминаємо його та ділимо на 4 частини.

Кожен шматочок тіста викладаємо на пергамент і розрівнюємо в пласт товщиною приблизно 7-10 мм. Те саме робимо і з шоколадним тістом.

Потім на біле тісто викладаємо шоколадне і разом з пергаментом скручуємо в рулет, потім формуємо кулю. Повторюємо те саме з іншими частинами тіста – в результаті вийде 4 заготовки для паски.

Тісто для шоколадної скоринки виймаємо з холодильника та ділимо на 4 частини. Кожну частину розкочуємо за допомогою качалки між двома частинами пергаменту.

У центр викладаємо заготовку, формуємо кулю разом із шоколадною скоринкою, потім занурюємо в перемелену кокосову стружку. Викладаємо у форму для випікання.

Залишаємо шоколадні паски в теплі на 30-40 хвилин.

Заздалегідь розігріваємо духовку до 170°С і випікаємо вологі паски з шоколадом приблизно 40 хвилин.

Цікаві новини для вас:

  1. Що робити, якщо тісто на паску не піднімається: прості способи врятувати випічку.
  2. Блогерка поділилася рецептом оригінальної паски, яку можна навіть не прикрашати: відео.
  3. Як приготувати італійську паску мпанетоне, яка довго не черствіє: простий рецепт.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Геніальний лайфхак допоможе зібрати дрібні предмети за хвилину

Експерт з прибирання показала лайфхак зі шкарпеткою, який допоможе зібрати дрібні предмети з підлоги

Часниковий хліб, на запах якого прибіжать сусіди: простий рецепт до вечері

Фудблогерка розповіла, як приготувати ніжний і ароматний часниковий хліб з сиром і травами

Знамениті лимонні панкейки із газети New York Times - рецепт, який став легендою

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати знамениті лимонні панкейки з рікотою за рецептом з газети New York Times