Лайм

Рецепт з секретом: як приготувати незвичайні картопляники з сиром

Поекспериментуйте на дозвіллі

Кожна господиня має фірмовий рецепт картопляників або, як їх ще називають, зраз, які можна приготувати замість тефтель або котлет. І якщо ви вже робили їх з фаршем або з м'ясом і сиром, цього разу урізноманітніть своє меню незвичними картопляниками з кисломолочним сиром і зеленню. theLime підібрав найпростіший рецепт.

Інгредієнти: картопля (500 г), картопля, зварена в мундирі (500 г), яйце (1 шт.), картопляний крохмаль (4 ст. л.), сіль, перець, кисломолочний сир (400 г), кріп, зелена цибуля.

Фото: instagram.com/maryns_cakes

Приготування:

Картоплю ретельно промиваємо під проточною водою, викладаємо в каструлю з добре підсоленою водою і відварюємо "в мундирі" (зі шкіркою) приблизно 20-30 хвилин. Потім чекаємо, поки вона охолоне, очищаємо і тремо на крупній терці.

Другу частину картоплі промиваємо, чистимо і тремо на терці – як на деруни, потім відціджуємо зайву рідину за допомогою марлі.

У глибокій мисці змішуємо дві картопляні маси, додаємо яйце, крохмаль, сіль та перець, ретельно перемішуємо.

Зелень промиваємо в проточній воді, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім дрібно рубаємо її ножем. Змішуємо її з сиром, за бажанням можна досолити начинку.

Читайте також: Як приготувати картопляні зрази з грибами та підливою.

Формуємо картопляні зрази: невелику частину маси викладаємо на руку, розминаємо в коржик, потім кладемо начинку, защипуємо краї та припиляємо крохмалем. Картопляники можна зробити круглими або овальними.

Розігріваємо сковороду з рослинною олією і обсмажуємо їх із двох сторін до золотистої скоринки, а потім викладаємо на деко, вистелене пергаментним папером.

Розігріваємо духовку до 180°С і ставимо деко в неї. Випікаємо приблизно 20 хвилин, потім дістаємо і даємо страві трохи охолонути.

Подаємо картопляники з сиром та зеленню до столу з підсмаженою цибулею та сметаною.

Фото: instagram.com/maryns_cakes

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Шоколадні кекси з простих продуктів: як приготувати за рецептом Лілії Цвіт

Як в домашніх умовах приготувати шоколадні мафіни з какао, які можна взяти з собою в якості перекусу в дорогу або на навчання

Астрологи назвали знаки Зодіаку, у яких найчастіше народжуються близнюки

Астрологи розповіли, що у Близнюків, Раків та Риб найчастіше народжуються близнюки

Ідеально до картопляного пюре: блогерка показала, як приготувати смачні мітболи у соусі

Як у домашніх умовах приготувати мітболи з фаршу у вершково-соєвому соусі, щоб урізноманітнити своє меню та здивувати близьких