Лайм

Сира аджика, яку можна їсти одразу: простий рецепт із Закарпаття

Спробуйте приготувати по-новому

Аджика – абхазька та грузинська гостра приправа у вигляді пастоподібної маси, до складу якої входять перетерті овочі та пряні трави. Кожна господиня в арсеналі, як правило, має один або декілька рецептів такої заготівлі. І якщо ви вже робили в міру гостру аджику з кабачків, цього разу приготуйте сиру аджику. theLime підібрав простий рецепт, яким поділилася фуд-блогерка та учасниця "МайстерШеф-12" Мирослава Пекарюк на своїй сторінці в соцмережі Instagram.

Читайте також: Аранчіні – рисові кульки з начинкою та хрусткою скоринкою: як приготувати відому італійську страву.

Фото: instagram.com/myroslava_pekariuk

Інгредієнти: томати (1,2 кг), болгарський перець (0,5 кг), гострий перець чилі (100 г), часник (100 г), сіль (80 г), оцет (150 г), кріп.

Приготування:

Всі овочі ретельно промиваємо у проточній воді.

Помідори розрізаємо на декілька частин, вирізаємо місця кріплення плодоніжки.

У болгарському та гострому перцях вирізаємо насіннєву коробку, подрібнюємо їх не дуже дрібно.

Часник очищаємо від лушпиння, розподіляємо на зубки.

Кріп промиваємо в проточній воді, викладаємо на кілька хвилин на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім ріжемо ножем.

Читайте також: Класика української кухні: блогерка поділилася рецептом гречаників із печінкою.

Всі овочі пропускаємо через м'ясорубку, потім додаємо нарізаний кріп, оцет, сіль і ретельно перемішуємо.

Розливаємо сиру аджику в банки та закриваємо герметично кришками. Таку аджику можна відразу ж вживати в їжу.

Переглянути цей допис до Instagram

Мірослава Пекарюк (@myroslava_pekariuk)

Цікаві новини для вас:

  1. Так ви ще не готували: рецепт лінивих голубців, які нагадують плов.
  2. Зелена паста зі шпинатом вразить кольором та смаком: як її приготувати.
  3. Замість тіста – кабачки: рецепт смачної та корисної піци з доступних інгредієнтів.

Новини партнерів

Читайте також

Просто тануть у роті: рецепт ніжних реберець, томлених у червоному вині

Блогерка Світлана Левицька розповіла, як готувати ребра у червоному вині - за цим рецептом вони виходять дуже смачні і ароматні

В яких кольорах прикрасити ялинку на Новий рік-2025: найкращі ідеї до свята

Розповідаємо про головні тренди і найкращі кольори для прикрашання ялинки на Новий рік 2025 - рік Змії

Зустрічаємо Новий рік-2025: що поставити на стіл, щоб задобрити Змію

Розповідаємо, як зустрічати Новий рік 2025 - рік Змії, яка любить смачні страви, сімейну обстановку і спокій