Аджика – абхазька та грузинська гостра приправа у вигляді пастоподібної маси, до складу якої входять перетерті овочі та пряні трави. Кожна господиня в арсеналі, як правило, має один або декілька рецептів такої заготівлі. І якщо ви вже робили в міру гостру аджику з кабачків, цього разу приготуйте сиру аджику. theLime підібрав простий рецепт, яким поділилася фуд-блогерка та учасниця "МайстерШеф-12" Мирослава Пекарюк на своїй сторінці в соцмережі Instagram.
Читайте також: Аранчіні – рисові кульки з начинкою та хрусткою скоринкою: як приготувати відому італійську страву.
Інгредієнти: томати (1,2 кг), болгарський перець (0,5 кг), гострий перець чилі (100 г), часник (100 г), сіль (80 г), оцет (150 г), кріп.
Приготування:
Всі овочі ретельно промиваємо у проточній воді.
Помідори розрізаємо на декілька частин, вирізаємо місця кріплення плодоніжки.
У болгарському та гострому перцях вирізаємо насіннєву коробку, подрібнюємо їх не дуже дрібно.
Часник очищаємо від лушпиння, розподіляємо на зубки.
Кріп промиваємо в проточній воді, викладаємо на кілька хвилин на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім ріжемо ножем.
Читайте також: Класика української кухні: блогерка поділилася рецептом гречаників із печінкою.
Всі овочі пропускаємо через м'ясорубку, потім додаємо нарізаний кріп, оцет, сіль і ретельно перемішуємо.
Розливаємо сиру аджику в банки та закриваємо герметично кришками. Таку аджику можна відразу ж вживати в їжу.
Переглянути цей допис до Instagram
- Раніше ми розповіли рецепт тушкованої картоплі з фаршем та овочами.
- Читайте також на theLime, як приготувати салат з прошутто, помідорами та вершковим сиром.