Лайм

2 в 1: ці помідори в капусті здивують найвибагливіших гурманів

Це просто вітамінна "бомба" на зиму!

Смак цієї простої і дешевої закуски може здивувати всіх: помідори в капусті на зиму це цікава на вигляд і багата вітамінами заготівля. Ба більше - ви отримаєте дві страви відразу - смачні помідори і салат з капусти.

Рецептом закуски поділилася авторка Youtube-каналу "Куховаримо разом".

Читайте також: Мариновані помідори з часником "Під снігом" - цей рецепт проситимуть усі.

Це дуже смачна і популярна закуска на зиму, до якої входить маринована капуста та помідори. Їх ми будемо перекладати в банках шаром капустяного салату з морквою, часником і свіжою зеленню - петрушкою та кропом. Приготування цього салату не забере багато часу, а взимку ви будете насолоджуватися її чудовим смаком.

Інгредієнти на 8 літрових банок

  • Капуста білоголова - 2 кг
  • Томати - 2.5 кг
  • Морква - 400 г
  • Часник, зубчики - 8 шт.
  • Перець чорний, горошок - 24 шт.
  • Лавровий лист - 8 шт.
  • Кріп, пучок -1 шт.
  • Петрушка, пучок - 1 шт.

Для маринаду

  • Вода - 4 л
  • Сіль кам'яна - 100 г
  • Цукор - 400 г
  • Оцет 9% - 300 мл

Приготування

Підготуйте овочі - помідори і зелень промийте та обсушіть, моркву почистьте й натріть, часник почистьте й наріжте пластинками, а капусту тонко нашаткуйте.

З капусти, моркви і часнику готуємо салат, всі інгредієнти складаємо у велику миску і добре перемішуємо.

Читайте також: Аджика з яблуками без оцту на зиму: її ніжний смак не залишить байдужими нікого.

У чисті літрові банки на дно кладемо горошини чорного перцю, лаврові листки, по 3 гілочки петрушки й по дві гілочки кропу. Потім викладаємо помідори, які накриваємо зверху шаром капусти, злегка притискаємо. Далі знову - помідори і капуста, аж допоки банки не будуть заповнені до верху.

Заливаємо банки окропом, накриваємо стерилізованими кришками, укутуємо ковдрою й залишаємо на 20 хвилин.

Після цього воду з банок зливаємо у каструлю та доводимо її до кипіння. Знову заливаємо цією водою помідори та знову залишаємо банки під ковдрою ще на 20 хвилин.

Наступний етап - готуємо маринад. Воду з банок зливаємо у каструлю, додаємо сіль, цукор, оцет і добре перемішуємо, щоб цукор і сіль розчинилися.

Читайте також: Хіт сезону: як приготувати в'ялені помідори в духовці.

Далі маринад слід довести до кипіння та залити ним капусту з помідорами до самого верху.

Банки закручуємо герметично кришками, перевертаємо, закутуємо ковдрою і залишаємо до повного остигання.

Смачного!

Цікаві новини для вас:

  1. Аджика з буряком на зиму: спробуйте - і будете готувати тільки її.
  2. Соус сацебелі на зиму: як приготувати "родзинку" грузинської кухні.
  3. 20 хвилин – і аромат Італії на вашій кухні: як приготувати смачну фокаччу на сковороді.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні