Якщо ви полюбляєте гостреньке і вас зовсім не лякає велика кількість перцю чилі, спробуйте аджику "Кобра". Вже з назви стає зрозуміло, що вона дуже пекуча і гостра. Аджика за цим рецептом чудово підходить до м’яса, шашлику, та риби, а також смакуватиме як добавка до супів та тушкованих овочів.
Своїм рецептом аджики "Кобра" поділилася авторка Youtube-каналу Nekrasovakitchen.
Читайте також: Аджика з хроном без варіння: надовго на столі не затримається.
Інгредієнти цієї аджики класичні, але пекельного смаку їй надає саме кількість гострого перцю. Помідори для неї краще обрати солодкуваті, а солодкий перець слід обрати червоний, він солодший за жовтий і зелений. Кількість гострого перцю можна на свій смак регулювати гостроту.
Інгредієнти
- Помідор - 5 кг
- Перець болгарський - 1,5 кг
- Перець чилі - 250 г
- Часник - 400 г
- Цукор - 250 г
- Сіль - 140 г
- Оцет -100 г
Читайте також: Сира аджика з перцем чилі - пекучий рецепт від Лізи Глінської.
Приготування аджики "Кобра"
Помідори, солодкий та гострий перці помийте. Часник почистьте. Перці почистьте від серцевин і насіння та наріжте шматочками, помідори теж наріжте шматками.
Всі овочі перекрутіть через м’ясорубку і вилийте в каструлю. Овочеву масу доведіть до кипіння, а потім додайте цукор, сіль і оцет, все гарно перемішайте і уварюйте на невеликому вогні ще пів години, періодично перемішуючи.
Читайте також: Аджика з яблуками без оцту на зиму: її ніжний смак не залишить байдужими нікого.
Поки аджика вариться, приготуйте банки і кришки. Чисті банки можна прогріти у духовці при температурі 110°C 15-20 хвилин або ж простерилізувати іншим методом. Кришки прокип’ятіть 3 хвилини.
Гарячу аджику розкладіть в простерилізовані банки і щільно закрийте кришками. Переверніть банки догори дном і залиште остигати.
- Раніше ми розповіли, як приготувати малосольні помідори за добу.
- Читайте також на theLime, як приготувати піцу з грибами та мисливськими ковбасками.