Лайм

Аджика "Кобра" - рецепт "пекельного" соусу до м’яса і шашлика

Назва цієї закуски говорить сама за себе

Якщо ви полюбляєте гостреньке і вас зовсім не лякає велика кількість перцю чилі, спробуйте аджику "Кобра". Вже з назви стає зрозуміло, що вона дуже пекуча і гостра. Аджика за цим рецептом чудово підходить до м’яса, шашлику, та риби, а також смакуватиме як добавка до супів та тушкованих овочів.

Своїм рецептом аджики "Кобра" поділилася авторка Youtube-каналу Nekrasovakitchen.

Читайте також: Аджика з хроном без варіння: надовго на столі не затримається.

Інгредієнти цієї аджики класичні, але пекельного смаку їй надає саме кількість гострого перцю. Помідори для неї краще обрати солодкуваті, а солодкий перець слід обрати червоний, він солодший за жовтий і зелений. Кількість гострого перцю можна на свій смак регулювати гостроту.

Інгредієнти

  • Помідор - 5 кг
  • Перець болгарський - 1,5 кг
  • Перець чилі - 250 г
  • Часник - 400 г
  • Цукор - 250 г
  • Сіль - 140 г
  • Оцет -100 г

Читайте також: Сира аджика з перцем чилі - пекучий рецепт від Лізи Глінської.

Приготування аджики "Кобра"

Помідори, солодкий та гострий перці помийте. Часник почистьте. Перці почистьте від серцевин і насіння та наріжте шматочками, помідори теж наріжте шматками.

Всі овочі перекрутіть через м’ясорубку і вилийте в каструлю. Овочеву масу доведіть до кипіння, а потім додайте цукор, сіль і оцет, все гарно перемішайте і уварюйте на невеликому вогні ще пів години, періодично перемішуючи.

Читайте також: Аджика з яблуками без оцту на зиму: її ніжний смак не залишить байдужими нікого.

Поки аджика вариться, приготуйте банки і кришки. Чисті банки можна прогріти у духовці при температурі 110°C 15-20 хвилин або ж простерилізувати іншим методом. Кришки прокип’ятіть 3 хвилини.

Гарячу аджику розкладіть в простерилізовані банки і щільно закрийте кришками. Переверніть банки догори дном і залиште остигати.

Цікаві новини для вас:

  1. Аджика з буряком на зиму: спробуйте - і будете готувати тільки її.
  2. Соус сацебелі на зиму: як приготувати "родзинку" грузинської кухні.
  3. Ікра з синеньких по-одеськи - рецепт бабусі Савви Лібкіна.

Новини партнерів

Читайте також

Знайдіть злодія на картинці: нова головоломка ламає мозок

Розгадайте нову головоломку - треба знайти на зображенні злодія за 11 секунд

Конкурент аджики та ткемалі: як приготувати кизиловий соус на зиму

Шеф-кухар Сергій Джуренко розповів, як готує кизиловий соус на зиму