Сезон консервації підходить до завершення, однак це ще не стосується баклажанів — саме час запастися на зиму чудовою стравою, що стане і закускою, і доповненням до гарніру.

Про те, як закрити на зиму баклажани з квасолею, щоб завжди мати під рукою поживну консервовану закуску, розповіла авторка Youtube-каналу "Прості рецепти з Марією Щербатюк".

Читайте також: Ікра з синеньких по-одеськи - рецепт бабусі Савви Лібкіна.

Цей рецепт поєднує овочі, бобові та спеції, завдяки чому виходить ситна осіння страва з вираженим смаком. Баклажани з квасолею можна назвати повноцінною стравою, яку можна подавати до картопляного пюре чи каші або ж просто смакувати як самостійною закускою.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Фото: скріншот

Квасолю для цього рецепту треба заздалегідь замочити мінімум на 8–10 годин і зварити майже до готовності, а оцет треба додавати в кінці приготування, щоб консервація була надійною.

Інгредієнти

  • Баклажани - 2 кг
  • Томати - 1,5 кг
  • Перець болгарський червоний - 0,5 кг
  • Морква - 0,5 кг
  • Часник - 200 г
  • Квасоля - 500 г
  • Олія - 350 мл
  • Оцет 9% - 100 мл
  • Сіль кам'яна - 2 ст. ложки
  • Цукор - 1 склянка.

Читайте також: Ікра з баклажанів з гарбузом і помідорами: взимку будете собі дякувати.

Як закрити баклажани з квасолею на зиму

1. Квасолю замочіть у великій кількості холодної води на ніч (8–10 годин). Зранку злийте воду, залийте свіжою і варіть квасолю 40–50 хв до напівготовності.

2. Баклажани наріжте кубиками, посоліть й залиште на 20 хвилин, щоб вийшла гіркота. Помідори перекрутіть на м’ясорубці або перебийте блендером. Моркву натріть на тертці, перець наріжте кубиками.

Фото: скріншот

3. У великій каструлі або казані розігрійте олію. Додайте моркву і перець, смажте 7–10 хвилин, поки овочі стануть м’якими.

4. Додайте до обсмажених овочів томатне пюре, цукор і сіль, варіть 20 хвилин на середньому вогні.

Читайте також: Баклажанна ікра по-бесарабськи — рецепт від шеф-кухаря.

5. Додайте до овочів підготовлені баклажани й квасолю. Тушкуйте все 40–50 хвилин, періодично помішуючи, щоб не пригоріло.

6. В кінці приготування додайте часник і оцет. Проваріть ще 5 хвилин.

7. Гарячу закуску розкладіть у стерилізовані банки, накрийте кришками й закатайте. Переверніть банки догори дном і вкутайте ковдрою до повного охолодження.

Цікаві новини для вас:

  1. Аджика з буряком на зиму: спробуйте - і будете готувати тільки її.
  2. Соус сацебелі на зиму: як приготувати "родзинку" грузинської кухні.
  3. Хіт сезону: як приготувати в'ялені помідори в духовці.