RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Мороз до -5: синоптики розповіли про погоду на Великдень

У великодню ніч будуть заморозки

У великодню ніч будуть заморозки Фото: УНІАН

Весна в Україні у розпалі, а в деяких регіонах денні температури повітря сягають 20 градусів тепла. Втім, за прогнозами синоптиків, у вихідних знову похолодає. Якою буде погода на Великдень, дізнавався "Апостроф".

В останній день перед Воскресінням Христовим, суботу, 18 квітня, по всій території країни очікується суха, але хмарна погода.

Найтепліше в цей день буде на півдні України. Вдень стовпчики термометрів тут піднімуться до 15-18 градусів тепла, а вночі опустяться до 5-9 градусів з позначкою "плюс".

На заході, сході і в центрі удень буде від 11 до 14 градусів тепла, а ось вночі в центрі і на сході буде від 3 до 5 градусів вище нуля. На заході буде від 0 до 3 градусів морозу.

У північних регіонах удень синоптики прогнозують від 10 до 12 градусів з позначкою "плюс", а ось вночі від 1 до 3 градусів, але вже з позначкою "мінус".

"18 квітня у північних і північно-західних областях, 19-20 квітня в північних, західних (крім Закарпаття) і у Вінницькій областях, 19 квітня в східних областях очікуються сильні (на поверхні ґрунту та у повітрі) заморозки 0-5 градусів", - розповіли "Апострофу" у Гідрометцентрі. Оголошено помаранчевий рівень небезпеки.

У неділю, 19 квітня, погода трохи зіпсується. На півночі України та в Одеській області очікуються короткочасні дощі. На решті території країни синоптики не прогнозують опадів.

Трохи впаде і температура повітря. На заході, сході, півночі і в центрі удень стовпчики термометра покажуть від 10 до 12 градусів тепла, а ось у нічний час доби на заході, півночі і сході буде мороз: 1-3 градуси нижче нуля, а в центрі від 3 до 5 градусів тепла.

Найтепліше на Великдень буде у південних регіонах України: від 13 до 15 градусів тепла удень і близько 3-5 градусів з позначкою "плюс" синоптики прогнозують уночі.

Практично незмінною залишиться температурна картина і у понеділок, 20 квітня. Тільки на сході і півночі денні температури опустяться до 8-10 градусів з позначкою "плюс".

А ось ситуація з опадами зміниться: дощі пройдуть на сході, півночі, півдні та в центрі України. На заході країни буде хмарно але сухо.

18 квітня
1 / 1
19 квітня
1 / 1
20 квітня
1 / 1
21 квітня
1 / 1
22 квітня
1 / 1

Нагадуємо, що карантин в Україні поки ніхто не скасував, тому радимо вам у ці великодні вихідні залишатися вдома.

Читайте також

Борги у спадок: депутати зобов'яжуть українців платити за своїх батьків

Відмовитись від спадщини, якщо твої батьки винні – тепер не вийде

Ті з росіян, які вижили - навчилися воювати, - командир Грузинського легіону

Чому грузинські добровольці воюють за Україну — інтерв'ю із командиром Грузинського легіону

У Путіна провал з 9 травня, росіяни шукають нову сакральну дату - нацгвардієць Андрій Отченаш

Нацгвардієць Андрій Отченаш розповів, що відбувається біля Часового Яру та які втрати росіян