RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

​Суд в Києві прийняв нове рішення щодо пропагандиста Путіна

Суд продовжив арешт до 19 вересня головному редактору "РИА Новости-Україна" Кирилу Вишинськомуг, якого звинувачують у державній зраді.

Про це повідомляє видання "Громадське".

Прокурори просили продовжити арешт, підкреслюючи ризики втечі чоловіка. Сторона звинувачення в суді нагадала про російське громадянство Вишинського і відмову від українського і те, що він був штатним працівником російського ЗМІ.

Адвокати ж відзначили, що Вишинський не збирається тікати з країни, має столичну прописку і сам "зацікавлений у встановленні істини".

Сам же Вишинський сказав, що позиція прокурорів необгрунтована, а він повинен бути не обміняний, а звільнений через невинуватість.

На питання журналістів про можливе продовження журналістської діяльності в разі звільнення, Вишинський сказав, що хотів би продовжити: "Звичайно, я хочу продовжити роботу в професії, якій я займався".

За даними слідства, Вишинський щомісяця отримував 53 тисячі євро "для проведення підривної інформаційної діяльності". Гроші з Росії переводили не безпосередньо Вишинському, а в Сербію, потім в Україну.

Нагадаємо, раніше головний редактор "Еха Москви" Олексій Венедиктов, який є товаришем прес-секретаря російського президента Володимира Путіна Дмитра Пєскова заявив, що прибув до Києва, щоб передати лист від матері Кирила Вишинського президенту України Володимиру Зеленському.

Як повідомляв "Апостроф", Венедіктову запропонували відвезти назад в Росію листи від матерів українських політв'язнів і військовополонених.