RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Росія готується поглинути Білорусь: спливли тривожні деталі

Росія в рамках об'єднання з Білоруссю планує впровадити інтеграційну програму, яка не зачепить лише кілька важливих сфер соціально-економічного життя країни Олександра Лукашенка.

Про це повідомляє Коммерсант.

Програму розраховано на півтора року, якою передбачається часткове об'єднання двох економічних систем з січня 2021 року. Йдеться як мінімум про єдиний Податковий кодекс, зовнішньоторговельний режим і Цивільний кодекс, уніфікований облік власності та подібні соцгарантії, майже об'єднаний банківський нагляд, але з двома центробанками, єдиний регулятор ринків нафти, газу і електроенергії і гармонізоване держрегулювання галузей.

Відзначимо, що така ступінь інтеграції - вище, ніж в ЄС, фактично на рівні економік мова йде про створення з 2022 року конфедеративної держави. При цьому навряд чи вона буде повністю рівноправною для сторін: економіка РФ в 29 разів більше економіки Білорусі.

Найважливіше, що передбачається об'єднувати, - це податкові системи: передбачається, що в Союзній державі Росії і Білорусі станом на 1 квітня 2021 року буде прийнято єдиний Податковий кодекс.

У той же час залишилися сфери, які абсолютно не порушено інтеграційною програмою. А саме: оборона, держбезпека, суд, охорона права і питання МВС, освіта, охорона здоров'я, наука, а також безпосередньо держуправління.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо про важливий крок США в зв'язку з об'єднанням Росії та Білорусі.