RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Під Львовом продовжує топити: синоптики попереджають про підйом рівня води в річках

У Львівській області в результаті паводків підтоплено сотні будинків, пішохідних переходів, підмито мости.

Як повідомили в прес-службі ДСНС, рятувальники продовжують ліквідовувати наслідки стихії.

3 липня в результаті дощів, в трьох населених пунктах Старосамбірського району розлилася річка Катінка.

Всього в області підтоплено:

  • в с. Старява Старосамбірського району 138 житлових будинків, 138 підвалів житлових будинків, 149 господарських будівель, 210 колодязів, 211 присадибних ділянок, 7 га сільськогосподарських угідь. Укріплені 5 м берега струмка, покладені 70 мішків.
  • в с. Лопушниця Старосамбірського району 85 житлових будинків, 85 підвалів житлових будинків, 142 криниці, 92 господарські будівлі, 158 присадибних ділянок, 4 га сільськогосподарських угідь, 10 пішохідних переходів через річку, 10 транспортних переїздів через річку, 0,045 км дороги місцевого значення. Відсутня під'їзд до 20 будинкам. Також здійснюється чистка русла річки Катінка.
  • в с. Катіно Старосамбірського району 18 житлових будинків, 18 підвалів житлових будинків, 34 колодязі, 23 господарські будівлі, 39 присадибних ділянок, 2 га сільськогосподарських угідь, 10 пішохідних переходів через річку, 8 транспортних переїздів через річку, 0,02 км дороги місцевого значення, 2 мости підмито.

Для проведення аварійно-рятувальних робіт з відкачування води з підвалів житлових будинків і колодязів, а також робіт з розчищення русла річки було залучено 30 осіб особового складу 4 одиниці спецтехніки також 7 мотопомп і 1 глибинний насос.

Разом з тим, негода не відступає: у Львівській області через сильні дощі продовжаться паводки. Синоптики оголосили штормове попередження.

У річці Дністер на ділянці Розділ-Журавно очікується підйом води на 1,3 - 1,8 метрів.

У той же час на річці Стрвяж біля села Луки (Самборовський район Львівської області) рівень води підніметься на 2,5 - 3,5 метра.

Як повідомляв "Апостроф", в ніч на п'ятницю, 3 липня, в Свалявському районі в селі Сусково, жителям одного з будинків довелося вистрибувати у вікна через повінь на їхньому обійсті.