RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

У Південній Африці в церкві трапилося захоплення заручників: є вбиті

На території храму Пресвятої Богородиці біля міста Йоганнесбурга (ПАР) поліцейські і військові провели операцію зі звільнення заручників. Під час інциденту загинуло п'ятеро людей, ще шестеро отримали поранення.

Про це повідомляє британське видання The Guardian.

Захоплення заручників сталося в храмі, який належить Міжнародній пятидесятнической церкви святості Африки.

Мотиви нападників до кінця невідомі, ймовірно атаку вчинили представники однієї з конфліктуючих груп, які борються за контроль над церквою. Можлива причина події - ворожнеча між членами церкви.

Коли на місце події прибули поліцейські і військові, то виявили чотирьох убитих і спалених людей в одній машині, і ще одного в формі охоронця - в другій.

Ще шестеро людей отримали поранення під час проведення силової операції зі звільненню заручників. Всього було затримано близько 40 осіб, вилучено понад 30 одиниць зброї, в тому числі гвинтівки, пістолети і помпові рушниці.

У поліції заявили, що вони врятували заручників, серед яких були жінки і діти, але не уточнили їх кількість. Необхідність проведення силової операції пояснили тим, що ситуація могла закінчитися більш жорстоким кровопролиттям.

Як раніше повідомляв "Апостроф", в Москві поліція затримала молодого чоловіка, який погрожував підірвати відділення "Альфа-банку" і захопив заручника.