RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Затримано бойовика, нагородженого медаллю за захоплення Криму - йому світить великий термін

Поліція затримала в Києві колишнього бойовика так званої "Самооборони Криму". Йому інкримінують участь в не передбачених законом воєнізованих або збройних формуваннях.

Про це повідомляє Національна поліція.

Як розповів начальник главку поліції Криму Віталій Стрижак, у затриманого провели обшук, під час якого вилучили документи та інші речові докази.

Як встановило розслідування, на початку березня 2014 року, 28-річний на той момент уродженець Ялти вступив в ряди так званої "Самооборони Криму". Озброєний молодий чоловік разом з соратниками перебував на блокпосту при в'їзді в Ялту. Вони перевіряли документи у громадян, обшукували транспортні засоби. Згодом окупаційна влада анексованого півострова нагородила його медаллю "За повернення Криму".

Затриманому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 260 (Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) Кримінального кодексу України. Йому може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Сєвєродонецьку (Луганська область) співробітники Служби безпеки України затримали одного з ключових організаторів антиконституційного "референдуму" по створенню так званої ЛНР.