RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Коли Україна стане членом НАТО: озвучено невтішний прогноз, відео

У Міністерстві закордонних справ України бачать країну повноцінним членом НАТО вже в 2030 році. Щоб це стало можливим, уряд очікує від Альянсу План дій щодо членства в НАТО, для проведення необхідних реформ.

Про це в Facebook написала перший заступник міністра закордонних справ України Еміне Джапарова.

Вона повідомила, що 3 грудня Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг представив Доповідь експертної групи високого рівня під назвою "НАТО-2030: Об'єднані заради нової ери". Він є баченням майбутнього розвитку потужного оборонного і політичного союзу на наступний довгостроковий період.

"Ми дуже цінуємо залучення України до обговорення питань зміцнення політичного виміру Альянсу, в рамках концепції НАТО-2030. В опублікованій доповіді підтверджена відданість Альянсу політиці "відкритих дверей" з метою посилення Східного флангу НАТО і нарощування взаємодії зі східними партнерами, зокрема Україною і Грузією", - йдеться в публікації.

Джапарова зазначила, що в доповіді містився ряд рекомендацій, що стосуються України. Зокрема, йдеться про те, що Альянс має шукати можливості для розширення і зміцнення партнерства з Україною і Грузією, про те, що ціна за російську агресію проти України має зростати - санкції проти РФ мають не тільки оновлюватися, але і посилюватися, і про інше.

Перший заступник глави МЗС висловила надію, що ці рекомендації знайдуть своє відображення у майбутній Стратегічній концепції НАТО.

"Україна налаштована оптимістично. У 2030 році ми бачимо себе повноцінним членом Альянсу. В цьому контексті надання Україні Плану дій щодо членства стане новим потужним імпульсом для подальшого руху шляхом реформ і мобілізації зусиль з метою досягнення критеріїв членства", - резюмувала Джапарова.

Як повідомляв "Апостроф", днями генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг заявив, що Альянс не втручатиметься в суперечку між Угорщиною та Україною. Конфлікт країнам доведеться вирішувати самостійно.