RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Іронія долі: Цукерберг став жертвою витоку даних з Facebook

Зловмисники злили телефонний номер одного із засновників соціальної мережі Facebook Марка Цукерберга. У суботу, 3 квітня, особисті дані, в тому числі телефонні номери більш ніж 530 мільйони користувачів соціальної мережі Facebook потрапили у вільний доступ. Хакери злили дані на один зі своїх форумів.

Про це повідомляє New York Post.

Спочатку повідомлялося, що серед номерів, які були злиті в загальний доступ, не було даних представників соцмережі Facebook. Насправді в базі даних, яка була опублікована на одному з хакерських форумів, виявився і телефонний номер Марка Цукерберга. На це звернув увагу один з користувачів Twitter на ім'я Дейв Уокер.

Він зазначив, що з іронією дивиться на всю цю ситуацію. Він пожартував, що людям, які не можуть достукатися до керівництва Facebook, варто відшукати телефонний номер одного із засновників соцмережі і зателефонувати йому, натякаючи на Марка Цукерберга. Сам Цукерберг ніяк не відреагував на слив своїх даних.

Керівник компанії Hudson Rock, яка спеціалізується на кібербезпеці, також був стурбований витоком даних. За словами глави компанії, витоком можуть скористатися інші хакери, які будуть торгувати номерами.

У січні директор компанії говорив про те, що в месенджері Telegram продають телефонні номери 533 мільйонів користувачів соціальної мережі Facebook. Тепер ці дані були опубліковані абсолютно безкоштовно.

У 2020 році компанія Facebook звернулася до месенджер WhatsApp з проханням надавати дані всіх користувачів. У разі відмови від надання даних, користувачі мессенджера не могли користуватися відеодзвінками і іншими привілеями WhatsApp.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні працює Telegram-бот, який пропонує за гроші надати особисту інформацію про українців.