RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Наказ МОЗ - фількіна грамота: чому в Україні нічого не загрожує за щеплення від COVID-19 "по блату"

Наказ МОЗ України про планову вакцинацію проти коронавірусу не пройшов реєстрацію в Міністерстві юстиції і тому відповідальності за порушення немає.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа" - Ця вакцинація "зламалася", несіть нову: навіщо Зеленський робить українцям подвійне "щеплення" популізму.

В кінці березня в Тернопільській області вакциною CoviShield прищепили 40 працівників приватних підприємств "Агропродсервіс" і "Тернопільський м'ясокомбінат". А згідно дорожній карті, на перших етапах, вакцину мають отримувати медики, військові, люди похилого віку з супутніми захворюваннями.

За словами джерела "Апострофа" в Міністерстві охорони здоров'я, у Тернопільській області вирішили відхилитися від дорожньої карти з двох причин: по-перше, центральна влада змушувала місцевий департамент охорони здоров'я виконувати план вакцинації, а по-друге, відповідальності за порушення алгоритмів немає.

"Дорожня карта - фількіна грамота. Вона не містить ні конкретних термінів, ні зрозумілих етапів вакцинації. На місцях не буде ніякої відповідальності, якщо вони прищеплять кого завгодно, в межах дозволеної інструкції до вакцини, в будь-якому порядку. Якщо вони прищеплять своїх родичів, дітей, знайомих. Не прищеплять пенсіонерів? Ну до них черга не дійшла, а до знайомих дійшла. План же вимагають", - сказало джерело.

Як повідомляв "Апостроф", в неділю, 4 квітня, в Україні від коронавірусу не прищепили жодної людини в трьох областях - Київській, Херсонській та Одеській.