RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Били по житлових будинках: бойовики обстріляли Мар'їнку, фото наслідків

З початку листопада проросійські бойовики на Донбасі вже вісім разів обстріляли населені пункти на лінії розмежування, де є лише мирні жителі. Один із таких обстрілів трапився 16 листопада в період з 07:50 до 08:20. Бойовики обстріляли населений пункт Мар'їнка, застосовуючи міномети калібром 82 мм.

Ці факти були встановлені та задокументовані наглядовою групою української сторони СЦКК, передає прес-служба ООС у Facebook.

Вогонь вівся в напрямку населеного пункту Трудівське. Було зафіксовано влучення 13 хв. Внаслідок обстрілу зруйновано житловий будинок та прилеглу територію за адресою: с. Мар'їнка, вул. Прокоф'єва, 236.

Відстань зони попадань від фактичної лінії розмежування сторін становить близько 600 метрів, що свідчить про навмисний обстріл збройними формуваннями РФ житлової забудови.

Матеріали передані до спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні. Також за цим фактом з метою внесення відповідних відомостей до ЄРДР та початку досудового слідства за фактом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 438 КК України (Порушення законів та звичаїв війни), матеріали передані Донецькій обласній прокуратурі.

Українська сторона СЦКК наголошує, що "даний факт є черговим грубим порушенням збройних формувань РФ Мінських домовленостей, а також режиму повного та всеосяжного припинення вогню, запровадженого за згодою сторін 27 липня 2020 року. А головне – свідчить про повну зневагу миру до життя населення”.

Раніше ми також повідомляли, що бойовики посилили обстріли на Донбасі і пустили в хід важку зброю.